Glas Javnosti

STIGAO ODGOVOR OD GORANA OBRADOVIĆA! SVE OČI UPRTE U SRPSKU KRALJICU da li će se Ivana takmičiti i na Olimpijskim igrama?

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Najtrofejnija srpska atletičarka Ivana Vuleta odbranila je titulu svetske šampionke u skoku udalj u zatvorenom, a mnogi se pitaju da li će ipak okušati sreću i na narednim Olimpijskim igrama u Parizu.

Ivana je ranije izjavila da i dalje misli da nije ostvarila svoj maksimum u pogledu rezultata. Ona je nažalost ostala bez odličja na Olimpijskim igrama u Tokiju i ovo joj je pomoglo da odluči da će nastaviti sa karijerom. Vuleta je nastavila da ređa uspehe, pa je na nedavno održanom Svrtskom atletskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu uspela da odbrani zlato skokom od 7.06 metara. Ipak, svi se pitaju da li ćemo slavnu skakčicu udalj gledati i u Parizu na narednoj Olimpijadi.

- Taj neuspeh na Igrama, gde je bila četvrta, sigurno je uticao na nju i na ceo tim. Da je osvojila olimpijsko zlato od aktivne karijere oprostila bi se u Boegradu. Ali, Ivana je i daje gladna vrhunskih rezultata, a igre su joj nekako dužne. Odlučili smo se za još jedan ciklus, koji je ovog puta kraći, blizu je, za dve godine u Parizu. Uostalom, mesec dana posle Tokija osvojila je Dijamantsku ligu, a posle pola godne svetsko zlato u Bogradu. Sa ovim skokom od 7,06 metara i bila bi olimpijska pobednica u Tokiju - rekao je Ivanin trener, Goran Obradović za Novosti.

 Ivana će tek odlučiti da li će nastupati na velikim takmićenjima koja su planirana za ovu godinu, jer su predstojećeg leta na programu Svetsko prvenstvo u SAD u julu, kao i Evropsko u Minhenu u avgustu.

- Razmak između Svetskog i Evropskog prvenstva je manji od mesec dana. Još ništa nismo planirali. Pre početka sezone odlučili smo se da idemo korak po korak, da mislimo samo na Beograd. Tek ćemo sada praviti planove. Moramo dobro da se dogovorimo. Videćemo da li ćemo se odlučiti za oba ili za jedno takmičenje. Koje, još ne mogu da kažem. Ipak, Ivana je u 31. godini i bio bi za nju veliki napor da ove godine učestvuje na tri velika takmičenja - dodao je Ivanin trener.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 


AKTUELNE VESTI S MREŽAHOROSKOP