Glas Javnosti

ŠTA JOJ RADE! Nema ceremonije dodele medalje ako VALIJEVA OSVOJI OLIMPIJSKU MEDALJU

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Odluka Sportskog suda za arbitražu da 15-godišnja ruska klizačica Kamila Valijeva sme da nastavi sa nastupima na Olimpijskim igrama u Pekingu nakon što je, sa čudnim zakašnjenjem, obelodanjeno da je pala na doping testu u decembru, dovela je do jedne sramne odluke Međunarodnog olimpijskog komiteta (MOK).

Ipak, sudsko rešenje nije sprečilo MOK da donese nesvakidašnju, a po mišljenju brojnih medija Rusije, skandloznu odluku.

- U interesu fer odnosa prema svim takmičarima i nacionalnim olimpijskim komitetima, bilo bi neprilično da se održi ceremonija proglašena pobednika u timskom takmičenju u umetničkom klizanju tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu 2022, jer bi to uključilo sportistkinju koja je, sa jedne strane, imala pozitivan A-uzorak (na doping testu), ali čije kršenje anti-doping pravila još nije utvrđeno, sa druge strane, navodi se najpre u saopštenju Međunarodnog komiteta.

Tome se dodaje i sledeće:

- Bude li gospođica Valijeva završila takmičenje u pojedinačnoj konkurenciji među tri najbolje, neće biti ceremonije dodele medalja za to nadmetanje tokom Zimskih olimpijskih igara u Pekingu.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom



SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR