Glas Javnosti

SRBIJA CENTAR SVETSKE ATLETIKE: Počelo je, POČELO, Boško Kijanović u polufinalu! (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Nastupom petobojaca u trci na 60 metara, u 9.35h je u beogradskoj areni zvanično počelo Svetsko atletsko dvoransko prvenstvo koje će trajati do 20. marta.

Posle pet godina od najboljeg organizovanog Prvenstva Evrope u dvorani, opet se nalazimo na istom mestu I ispisujemo nove stranice svetske istorije.

Naša zemlja ugostiće 680 atletičara iz 136 zemalja. U muškoj konkurenciji takmičiće 372 atletičara, a u ženskoj 308 atletičarki. Ovo će biti prvo Prvenstvo sveta nakon Birmingena 2018.godine i po brojnosti će biti drugo najmasovnije takmičenje u istoriji dvoranskih takmičenja. Reprezentaciju Srbiju predstavlja 13 atletičara, a prva koja je probila led bila je Milana Tirnanić u trci na 60 m.

Ona je u svojoj kvalifikacionoj grupi istrčala rezultat od 7.42 s i zauzela šesto mesto, što nažalost nije bilo dovoljno za prolazak u polufinale. U polufinalnu trku direktno su prolazile prve tri takmičarke iz šest kvalifikacionog grupa kao I šest najbržih po rezultatu. Polufinalna trka na 60 m na programu je danas od 18.05h, dok je finale istog dana u 20.52h.

- Imala sam problema sa papučicom, najoštriji ugao papučice mi nije odgovarao pa mi je klecnula noga i to me je omelo, zato je start bio loš. Pokušala sam da nadoknadim to kasnije i da izvučem maksimum iz trke. Svakako da mi je drago što sam učestvovala, bila sam fizički spremna, da je moglo bolje, moglo je, ali šta da se radi - rekla je Milana Tirnanić.

Boško Kijanović trčao je u četvrtoj kvalifikacionoj grupi na 400 m, koja je bila dosta neizvesna, do samog kraja. Nakon prvog kruga Boško se nalazio na četvrtoj poziciji, ali je 200 m pred kraj krenuo da ubrzava, izbio na treću poziciju, da bi u ciljnoj liniji uspeo da se izbori za drugo mesto i direktan plasman u polufinale sa 46.88 s. Polufinale na 400 m na programu je danas od 19.15h.

View this post on Instagram

A post shared by Boško Kijanović (@_boloa_)

- Pre svega ovo je moje prvo veliko takmičenje u životu, adrenalin je odradio svoje. Domaća publika me motiviše najviše kada trčim, pogotovo na velikom takmičenju, pred svojom publikom ne postoji motivisanija osoba od mene, tako je i došao rezultat. Organizacija takmičenja je zaista odlična, ja sam učestvovao na mnogim juniorskim evropskim I svetskim prvenstvima, I možda je teško poverovati, ali sam oduševljen našom arenom. Od polufinala nemam specijalna očekivanja najveći cilj mi je bio da se kvalifikujem, za dalje kako bude - izjavio je Boško Kijanović.

Maja Ćirić završila je svoje takmičenje u kvalifikacijama Svetskog atletskog prvenstvo kada je deonicu od 400 m istrčala za 53.36 s I zauzela ukupno 22. mesto na svetu.

- Trka je brza i nisam se snašla u jakoj konkurenciji, bilo je trenutaka kada su me zatvorile, tu sam izgubila ritam, a to utiče na krajnji rezultat. Zadnjih 50m sam istrcala samo da istrčim do kraja. Staza je odlična, samo to je jedan deo onoga sto čini trku, ima jos mngoo faktora koji utiču na krajnji rezultat.Nisam zadovoljna, mogla sam da istrčim mnogo brže i to mi je teško palo. Bio je cilj da udjem u polufinale, ali ove godine ulazi 12 njih, a ne ko pre 18, jos pogotovo u ovoj jakoj konkurenciji, bilo je tesko - rekla je Maja.

Sve informacije o tome kako pratiti prvenstvo nalaze se na sledećem linku - https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-indoor-championships/belgrade22/news/news/how-to-follow-world-indoor-belgrade-22 .

Rezultati I startne liste nalaze se na sledećem linku - https://www.worldathletics.org/competitions/world-athletics-indoor-championships/belgrade22/timetable .

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR