Glas Javnosti

SPORTISTA POGINUO, pa dobio dete 15 meseci nakon SMRTI

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Olimpijac Aleks Pulin pronađen je mrtav na plaži u Australiji, i to nakon podvodnog ribolova, ali je on zahvaljujući novoj tehnologiji, čak i posle smrti, uspeo da postane otac.

Pulin je za Australiju učestvovao u tri različita sporta na zimskim Igrama, a u Sočiju i nosio zastavu države na svečanoj ceremoniji otvaranja, njegova supruga Elidi ostala je sama.

Međutim, iako je više od godinu dana prošlo otkako je Pulin pronađen mrtav na plaži (usled, kako se ispostavilo, incidenta prilikom podvodnog ribolova), njegova udovica je na svet donela – njihovo dete.

Naime, zahvaljujući tome što je par još prošle godine, pre pomenute tragedije, odlučio da olimpijac u jednoj zdravstvenoj instituciji zamrzne svoje spermatozoide, vantelesnom oplodnjom koja je usledila šest meseci posle njegove smrti – Elidi je zatrudnela.

View this post on Instagram

A post shared by El Pullin (@ellidy_)

Sada je na svet donela Mini Aleks Pulin, devojčicu kojom se pohvalila i na društvenim mrežama.

– Sa jedne strane, preplavljena sam osećanjem sreće, sve se mislim ‘O, Bože, pa ona je živa, stvarno je ovde’, ali… u isto vreme, moj dragi nije tu da sa mnom podeli tu radost. Ipak, na kraju, bol poklekne pred probuđenom nadom. Moj suprug više nije tu, ali i ovako odsustan, nastavlja da mi daruje najlepše stvari. Na mnogo načina, osećam se kao da nosim baklju naše zajedničke budućnosti. Naravno, drugačiji je osećaj nego što je ranije bio, ali mi je ipak donekle i poznat, rekla je udovica nekadašnjeg australijskog olimpijca.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR