Glas Javnosti

ĐOKOVIĆ BEZ DLAKE NA JEZIKU: Treba se suočiti sa strahovima i sumnjama (VIDEO)

Tenis
Autor: Glas javnosti

Novak Đoković, jedan od najvećih tenisera svih vremena, govorio je o važnosti mentalne snage u sportu i kako se on lično nosi sa izazovima na terenu. Đoković naglašava da iako se često u sportu promoviše isključivo pozitivan način razmišljanja, on smatra da je nemoguće uvek biti optimističan i ignorisati sumnje i strahove. Đoković priznaje da su sumnje i strahovi deo svakog meča, ali ključ uspeha je u sposobnosti da se ne zadržavaju dugo u tim emocijama.

Đoković objašnjava da je važno priznati postojanje sumnje ili straha i koristiti sve potrebne metode da se te emocije eliminišu. On naglašava da je u redu izgubiti fokus, prihvatiti to i zatim se vratiti jači. Po njemu, vreme oporavka od emocija je ono što razlikuje velike šampione od ostalih.



Takođe, Đoković deli svoje iskustvo sa mentalnom snagom kroz seriju "The Self-Mastery Project" na Instagramu, gde razgovara sa različitim gostima i deli svoje misli o mentalnoj snazi. Tokom jednog od ovih razgovora, on je govorio o tome kako prepoznaje razliku u svojoj percepciji na terenu, kada prelazi iz stanja sumnje u stanje potpune koncentracije i prisutnosti, gde sve funkcioniše automatski​.

Đokovićeva sposobnost da se nosi sa mentalnim izazovima, prepoznaje i prevaziđe trenutke sumnje i straha, je ključan deo njegovog uspeha kao jednog od najvećih tenisera svih vremena.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR