Glas Javnosti

SUPERBOUL SPEKTAKL! Svet uživao ovo je NESTVARNO: Remsi do titule u POSLEDNJEM NAPADU (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Spektakll, a šta drugo! Los Anđeles Remsi novi su šampioni NFL lige pobedom nad Sinsinati Bengalsima 23:20.

Ovogodišnje izdanje opravdalo je epitet jednog od  najspektakularnijih sportskih događaja na planeti. Tačka na I stavljena je na fantastičan način, jer je šampionska titula odlučena u poslednjem napadu.

Lombardijev trofej po drugi put dolazi u vitrine Remsa, prošli put su šampioni bili 1999. godine kada se franšiza nalazila u Sent Luisu.


Ne kaže se tek tako nije kome je namenjeno, već kome je suđeno.... Iako su na kraju slavili momci okupljeni u "tim stvoren da postane najbolji", preokret za trijumf Los Anđeles Remsa nad autsajderima, Sinsinati Bengalsima, od 23:20, doneo je upravo igrač koji se i sam u jednom trenutku svog života mogao smatrati autsajderom u ovom sportu.

Sa +4 su ušli u poslednju četvrtinu. Samo 15 minuta ih je delilo od najvećeg trijumfa u klupskoj istoriji.

Zapravo, samo četiri minuta i 48 sekundi, jer tad su poslednji put imali loptu. Do poseda su došli Remsi, predvođeni kvoterbekom Metjuom Stafordom. A onda... završnica kao iz bajka, bar kada se o junaku ove priče radi.

Da, postigao je Kuper Kap tačdaun za osvajanje Superboula, 85 sekundi pre negovog završetka. Ali, toliko toga je u celom tom skoro petominutnom napadu uradio da san nastavi da živi - da će ga po tome najviše i pamtiti.

U četvrtom pokušaju (a u američkom fudbalu, ako u njemu ne uspete da osvojite deset jardi iz četiri pokušaja u nizu, lopta pripada rivalu) nije hvatao loptu, već ju je preuzeo i istrčao sedam jardi.


Remsima je trebala samo jedna da napad ostane na terenu. Onda je Kuper Kap na manje od dva minuta pre kraja iznudio prekršaj Logana Vilsona (za koji navijači Sinsinatija, dok su živi, neće reći da jeste bio faul, ali sudije su mislile da jeste), pa je i to pomoglo njegovoj ekipi da ide ka preokretu. Iznudio je Kap još jedan prekršaj, Ilija Epla. I tako primakao svoj tim pobedi, pišu Novosti.

Dve akcije kasnije - postigao je tačdaun.

Bengalsi su krenuli na sve ili ništa, ali njihov četvrti pokušaj, 39 sekundi pre kraja, okončan je defanzivnom bravurom Arona Donalda, koji je naterao kvoterbeka Sinsinatija, DŽoa Baroa na grešku, čime je lopta pripala Remsima. I, slavlje je moglo da počne.

Prvi put od selidbe iz Sent Luisa, postali su šampioni NFL-a.

BONUS VIDEO: Profesor doktor Snežana Šerbula otkriva kako nas truju arsenom

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR