Glas Javnosti

SKANDAL NA POMOLU: Šampion UFC- a optužen da je varao

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Nova bura u UFC svetu - Islam Mahačev, prvak lake kategorije, suočio se sa optužbama da je varao.

Mahačev je prošlog vikenda pobedio australijskog borca makedonskih korena, Aleksandera Volkanovskog, što mu je bila prva odbrana pojasa. Slavio je jednoglasnom odlukom sudija, a fanovi odluku smatraju diskutabilnom jer su procenili da je Volkanovski naneo više štete suparniku. Nakon meča dogodila se nova kontroverza kada je poznati novozelandski borac Dan Huker optužio Mahačeva da je varao.

On je, navodi Huker, angažovao medicinsku sestru koja mu je dala infuziju kako bi se brže oporavio od skidanja kilograma, što je zabranjeno prema UFC-ovim protokolima. Jedan tviteraš je objavio fotografiju uoči borbe, a na njoj se vidi kako Mahačev ima zaraslu ranu na ruci, i to baš na mestu za primanje infuzije. Spomenuti tviteraš je Rizvana Magomedova, menadžera dagestanskog borca, pitao šta je to.





Magomedov je odgovorio kako se tu radi o obaveznom testiranju krvi koje je naredila australijska komisija za MMA. Sve se dogodilo u sredu uoči borbe, a medicinska sestra koju Huker spominje, piše Magomedov, može potvrditi tu verziju priče.

- Glupan misli da može da doleti u Australiju i unajmi medicinsku sestru da mu da infuziju i misli da niko neće saznati?! Prevarant - rekao je Den Huker.

Podsetimo, duel Mahačev – Volkanovski održan je 12. februara u Pertu.


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR