Glas Javnosti

PREMINUO POZNATI ATLETIČAR! Nepoznat uzrok smrti SVETSKOG ŠAMPIONA

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Umro je Si-DŽej Hanter, bivši svetski šampion u bacanju kugle iz 1999. godine.

Ovu informaciju saopštili su danas iz američke Nacionalne asocijacija trenera u bacačkim disciplinama, a prenele Novosti.

Hanter je bio bivši suprug američke sprinterske zvezde Merion DŽons. U objavi nisu precizirani razlozi njegove smrti u 52. godini.

Si-DŽej Hanter je postao svetski šampion 1999. u Sevilji, posle bronze 1997. Zauzeo je sedmo mesto u finalu Olimpijskih igara u Atlanti 1996, a dve godine kasnije privukao je pažnju svetskih medija sklapanjem braka sa sprinterskom zvezdom Merion DŽons, koja je bila trostruka svetska šampionka u sprintu na 100 i 4x100 metara i osvajačica pet medalja na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. (tri zlatne, dve bronzane).

DŽonsovoj su, međutim, oduzete sve počasti, nakon što je 2007. priznala da se dopingovala steroidima dve godine pre Olimpijskih igara. Si DŽej Hanter nije bio u Sidneju na Igrama za koje se kvalifikovao pre povlačenja zbog povrede, jer je posle otkriveno da je bio pozitivan zbog prisustva supstance nandrolon tri meseca ranije.





SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR




od Dusan u 30.11.2021 13:25:56 h
     0 

Cim ne znaju (nesmeju da kazu) od cega je umro, odmah znas da ga je vakcina ubila. Iznenadjujuce mnogo iznenadnih smrti i kolabiranja sportista u poslednje vreme.