Glas Javnosti

Odbojkaši "preskočili" Čehe za četvrtfinale

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Odbojkaši Srbije opravdali su ulogu apsolutnog favorita, lako su u tri seta pobedili Češku – 25:21, 26:24, 25:21, čime su obezbedili plasman u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Bariju. Naredni rival Orlovima biće pobednik dvoboja Poljska – Belgija koji je zakazan za 21 čas.

Brzo, lako i efikasno! Tako bi se u najkraćem mogla opisati dominacija srpskih odbojkaša koji su na Evropskom prvenstvu upisali i petu pobedu, napsram onog jednog poraza u grupnoj fazi od Italije.

Diktirali su Atanasijević, Krsmanović, Perić i Podraščanin tempo od prvog minuta osmine finala u Bariju.

U prvom setu Orlovi su silovito krenuli, posle početnog vođstva 2:0, zatim i 4:2, držali su Čehe na propisnom odstojanju i bez većih poena su priveli set kraju rezultatom 25:21.

Blistao je Krsmanović, koji je imao podršku od Perića i Atanasijevića.

U drugom i trećem setu uspeli su Česi bolje da „otvore“, ali je u nastavku igre došao do izražaja kvalitet koji je neosporno na strani Srbije.

Izabranici selektora Igora Kolakovića odigrali su taman onoliko koliko im je bilo potrebno da dođu do preokreta i da slave s ubedljivih 3:0 u meču koji je trajao manje od 100 minuta. Odlučujući poen realizovao je Luburić. Srbijase prethodno izborila za pet set lopti, a iskoristila je treću.

Pratiće večeras od 21 čas Orlovi meč Poljske i Belgije, posle čega će saznati ime rivala na putu ka polufinalu Evropskog prvenstva.

Drugi u grupi završili su izabranici Igora Kolakovića koji su imali četiri pobede, ali su pretrpeli i poraz, bolja od njih bila je Italija. Večeras se od 21 čas igra i četvrtfinale između Poljske i Belgije, ta dva para će ukrstiti u četvrtfinalu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR