Glas Javnosti

Naše odbojkašice "zgromile" Ukrajinke

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Gaze odbojkašice Srbije na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre. U drugom kolu su ostvarile drugu maksimalnu pobedu - u nedelju je savladana Ukrajina sa 3:0 (25:18, 25:18, 25:16).

Još jednu unapred upisanu pobedu ostvarile su odbojkašice Srbije. Značajno je izmenio Đovani Gvideti postavu u odnosu na prethodni meč - pa su se na terenu našle Tijana Bošković, Jovana Stevanović, Bianka Buša, Aleksandra Uzelac i Aleksandra Jegdić. 

Ozbiljno su pristupile ovom meču svetske šampionke i opravdale su zvanje favorita. Slađana Mirković je raznovrsno organizuje napade, pa su u igri učestvovale sve naše odbojkašice. Tijana Bošković je pokazala zašto je najbolja na svetu – ne samo snažnim smečevima, već i nekim neverovatnim odbranama.

Hrabro je igrala Uzelac, važne poene donosila je Buša, a srednji blokeri Stevanović i Popović bile su na standardno visokom nivou.


Maksimalno koncentrisano su u meč ušle srpske odbojkašice, raspoložena je bila Uzelac na startu. Uz neodbranjive servise Stevanović uspele su svetske šampionke da se odvoje sredinom seta - nisu pomagali ni tajm-auti Ukrajinkama. Uz snažne napade Bošković, dobar blok Buše u važnim trenucima je Srbija stigla do set lopti. Uz malo problema na samom kraju, "plave dame" su iskoristile treću.

Zapretile su Ukrajinke, pa su bolje počele drugi period. Pokrivale su sve u polju, hrabrije su napadale i imale su inicijativu na startu. Međutim, brzo je Srbija postavila stvari na svoje mesto. Važne poene je ponovo donosila Buša, a Bošković je jednom fantastičnom odbranom i snažnim napadom potpuno slomila otpor rivala. 

Kako je set odmicao, sve više su grešile Ukrajinke - nisu imale odgovor na igru svetskih šampionki. U završnici je Srbija napravila seriju na odlične servise Buše, a borbu je okončala Stevanović.

Pružale su otpor Ukrajinke početkom trećeg seta, nisu želele da odustanu. Međutim, nisu imale dovoljno kvaliteta da se suprotstave našem timu! Iako je Srbija napravila veliki broj grešaka u ovom periodu, serijom as servisa Tijane su svetske šampionke napravile ogromnu razliku i došle su do maksimalne pobede. 


Najbolja u srpskom timu bila je Tijana Bošković sa 22 poena – 15 je osvojila iz napada, 5 sa servis linije, a dva iz bloka. Aleksandra Uzelac je imala 14 poena, Bianka Buša deset, Jovana Stevanović devet. Na drugoj strani Aleksandra Milenko je jedina imala dvocifren učinak sa 10 poena.

Naredni meč Srbija će igrati protiv Kanade u utorak od 4 časa po našem vremenu.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR