Glas Javnosti

Japanci nam održali lekciju, Olimpijske igre u domenu snova

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Težak i bolan poraz doživeli su odbojkaši Srbije od Japana u kvalifikacijama za Olimpijske igre. Pariz je sada izuzetno daleko za "plavu četu":

Gotovo bez šansi da na ovom turniru obezbede olimpijsku vizu ostali su „orlovi“. Ubedljiv poraz ostavio ih je u teškoj situaciji sa tri pobede i dva poraza, pred duele sa Amerikancima i Slovencima.

Daleko od svog najboljeg nivoa bili su srpski odbojkaši, pravili su neke netipične greške. Mučio se naš tim na prijemu posle snažnih servisa Japanaca, pa je izostajao i dobar napad. Nije bilo ni stabilnosti u bloku, pa su razigrani domaći igrači lako dolazili do osetne prednosti.

Pod velikim pritiskom su bili „orlovi“ i sa njim očigledno nisu mogli da se izbore.


U serijama su Japanci osvajali poene u prva dva seta, odlično su servirali i brzo napadali i uspevali su lako da se rezultatski odvoje.

Igor Kolaković je zantno promeni postavu pred treći set – na terenu su se našli Atanasijević, Kujundžić, Perić i Podraščanin.

I Srbija je zaigrala sa novom energijom. Povukao je Nedeljković blokovima na startu, potom je proradio i napad, pa je naš tim imao i prednost od 17:13. 

Međutim, neverovatne odbrane su imali Japanci, kojima su potpuno ubijali entuzijazam našeg tima, pa su napravili veliki preokret. Na kraju su se maksimalnoj pobedi svog tima radovali domaći navijači u Tokiju.


Najbolji poenter meča bio je Judži Nišida sa 16 poena, Ran Takaši je imao jedan manje, a Juki Išikava je dodao 14. U našem timu nije bilo igrača sa dvocifrenim učinkom, što dovoljno govori o situaciji na terenu – Aleksandar Atanasijević je osvojio sedam poena, Miran Kujundžić šest, Marko Ivović i Aleksandar Nedeljković po pet.

Srbija naredni meč igra protiv Sjedinjenih Američkih Država u subotu od 9 časova. Turnir u Tokiju završiće protiv Slovenije u nedelju, takođe u 9.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR