Glas Javnosti

Priča o Bubki Sergeju Nazaroviću

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Danas su sve novine sveta objavili priču o Sergeju Bubki, velikom šampionu, velikom, velikom i baš velikom!

Čast mi je da se hvalim i ponovo objavim tekst i fotografije Sergeja Bubke koje smo pre nekih godinu dana objavili na portali „Glas Javnosti“ . Vlastimir Ninin, drug Sergeja Bubke, autor reportaže koja  stoji  pred vama poštovani čitaoci-

Priča o Bubki Sergeju Nazaroviću , drugi put

Veliki , najveći atletičar dvadesetog veka, šampion šampiona, čudo od čoveka. Ovo je priča  namenjena samo ljudima bez sujete , sportistima koi znaju šta je znoj, muka,  žuljevi na stopalima i krvave šake od tegova i zgibova na vratilu.

Heroj SSSR-a, ukrainac, rođen u Lugansku, odrastao i stekao svetsku slavu u Donjecku, trenutno predsednik olimpijskog komiteta Ukraine, živi u Monte Karlu, naravno...

Povod ovog teksta je  rekord u skoku motkom šveđanina Armanda Duplantisa 6,19 m na koji se čekalo gotovo 40 godina. Za početak kažimo da je magičnu visinu od 6 metara preskočio 1985 godine  na periferiji Pariza na stadionu San Deni. Posle je ređao rekorde i stigao do 35 svetska rekorda . Poslednji rekord je iz Tokija 6,15 m .Dodajmo i zlatnu medalju olimpiskih igara i deset tipula svetskog prvaka. Za četiri decenije svetske atlete su stigle do 4 cm više od velikog Bubke. I , da završimo sa sportskim uspesima i hvalama za dovoljno hvaljenog šampiona i dobro operemo oči sapunom „albus“ da vidimo ono što sledi.


U vreme vladavine „pro ruskog“ predsednika Janukovića Bubka je bio član parlamenta i specijalni savetnik nesretnog Janukovića koga su ukrainski nacionalisti srušili metodom „a la Gadafi „ . Takozvani mirni demonstranti sa lancima, puškama i „koktelima tovariša Molotova“ uz pomoć bokserske intelegencije prerdvođene Dr Kličkom . Bokser , doktor nauka, prvi gradonačelnik  fašističkog Kijeva ... Da, da, ima i toga u ovoj globalističkoj demokratiji  - model  Nemačka, stil Angela Merkel.

Januković beži u Rusiju a Bubka ...? Verovatno u Monako gde ima kuću. Na telefone se ne javlja, u javnosti ga nema. Novom rekorderu nije čestitao rekord,  makar ne javno,  što je razumljivo s obzirom na građanski rat koi besni. Ne zaboravite, Bubka je dete Donjecka. 

Još uvek je predsednik olimpiskog komiteta  Ukraine što je razumljivo jer vlast u Kijevu ima preča posla od rušenja Bubke .
Za kraj teksta da se zahvalimo šampionu Armandu Duplantisu za razlog  prisećanja  na velikog  sportistu Bubku Sergeju Nazaroviću.
Slede reto viđene fotografije Bubke i brata Vasilija i ekipe „zvezde motke“ iz Donjetaka.








SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR