Glas Javnosti

SMEJURIJA! Jamajčanin sa Kolašina svetska TOP TEMA: Nastup na ZOI u Pekingu sve govori: U CRNOJ GORI NISU BILA ČISTA POSLA! (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vest da su u Crnoj Gori, tačnije Kolašinu lažirali rezultate kako bi se pojedini takmičari pojavili na Olimpijskim igrama, odjeknula je poput bombe u sportskim krugovima.

Podsećanja radi, trojica spornih skijaša su Bendžamin Aleksander iz Jamajke, indijski skijaš Arif Kan i takmičar iz Saudijske Arabije Fajuk Abdi.

Oni su na Kolašinu izvadili normu za Peking, a šta se tačno dešavalo ispitaće nadležni organi u narednom periodu. 

A dok istina ne ispliva na videlo, možete još jednom pogledati nastup di-džeja iz Londona sa pasošem Jamajke, na veleslalomu u Pekingu od pre neki dan.

Pitanje je kako je uopšte ovakav skijaš na Kolašinu mogao da ispuni normu za nastup na Zimskim olimpijskim igrama

Aleksander je u Pekingu zauzeo je poslednje mesto sa 69 sekundi zaostatka za pobednikom. 

Bendžamin je rođen u Engleskoj, od oca Jamajčanina i majke Britanke. U mladosti je bio Di-džej, studirao je za mašinskog inžinjera, a radio i u sektoru finansija.

Zanimljivo, 2010. godine se potpuno posvetio muzici Često je zabavljao publiku na Ibici, omiljenom letovalištu Britanaca, a imao je i svoju radio emisiju.

Skijaš je postao sasvim slučajno. Pre šest godina su ga pozvali na izlet, gde je prvi put u životu stao na sneg!

Dve godine kasnije je boravio na Zimskim olimpijskim igrama u Pjong Čangu kao podrška malobrojnim sportistima iz Jamajke.


BONUS VIDEO: Bokserski šampion prozvao Kristijana Golubovića

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR