Glas Javnosti

SKANDALI TRESU SRPSKI BOKS: Treneri DOPINGOVALI I SEKSUALNO UZNEMIRAVALI mlade sportiste, rukovodstvo se BAHATILO MILIONIMA

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Miodrag Milić iz Kraljeva i Velibor Lazić iz Smedereva, bokserski treneri kažnjeni su zabranom bavljenja trenerskim poslom zbog dopingovanja i seksualnog uznemiravanja.

Naime, oni su kažnjeni od strane Disciplinske komisije Bokserskog saveza Srbije (BSS)  zbog davanja nedozvoljenih supstanci maloletnom bokseru, odnosno polnog uznemiravanja maloletne bokserke, kao i zbog nedoličnog ponašanja prema jednoj bokserskoj sudinici.

- Nakon nalaza Antidoping agencije Srbije i pozitivnog rezultata na nedozvoljenu supstancu FUROSEMID, prema domaćim i medjunardnim propisima, treneru Miliću izrečena je mera zabrane obavljanja trenerskog posla. Ista mera odnosi se i na nedolično ponašanje Milića prema bokserskoj sudinici međunarodnog zvanja, tokom održavanja takmičenja u Beogradu prošle godine. Njegov kolega Velibor Lazić kažnjen je zbog polnog uznemiravanja maloletne sportistkinje, što je potvrđeno presudom Osnovnog suda u Smederevu - navodi se u saopštenju, koje prenosi b92.net.

Ujedno, Bokserski savez Srbije je pokrenuo postupak i protiv lica koja su bila odgovorna za rukovodjenje Saveza u periodu od 2012-2017. godine, kada je napravljen dug i blokada računa na osnovu sudskih izvršenja i presuda u iznosu blizu čak 38 miliona dinara.

- Odgovorna lica Velizar Đerić, Dragan Ignjatović, Jovan Rakonjac i Dragoljub Radović pozvani su na izjašnjenje, nakon čega će biti pokrenut i krivični postupak zbog prouzrokovane štete. Ovaj postupak pokrenut je isključivo na osnovu sudskih presuda i izvršenja, kao i nalaza Budžetske inspekcije Ministarstva finansija. Iz istih razloga račun BŠ bio je u blokadi preko 1.000 dana, a bokserski sport nije mogao da bude finansiran od strane Ministarstva omladine i sporta sve do kraja prošle godine, jer nisu bili ispunjeni zakonski uslovi.


- Nakon otklanjanja zakonskih smetnji tako što je aktuelno rukovodstvo BŠ uz pomoć države vratilo svih 38 miliona dinara poveriocima po sudskim presudama i izvršenjima, kao i pomenuti iznos u budžet Republike Srbije, ministarstvo je ponovo vratilo bokserski sport na redovno finansiranje - poručuju iz BSS.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR