Glas Javnosti

SKANDAL! OLIMPIJSKI ŠAMPION SILOVAO DEVOJČICU (13): Sportista priznao zločin!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Dvostruki olimpijski šampion Janik Anjel optužen je da je silovao maloletnu devojčicu, ćerku svog tadašnjeg trenera Lajonela Hotera.

Čovek koji je osvojio dva zlata na Olimpijskim igrama u Londonu je uhapšen u Parizu, a protiv njega je podignuta optužba za silovanje. On je tada imao 24, a Naomi Hortner samo 13 godina.
Posle svega što se dogodilo Anjel je dao izjavu, a tužilac u celom slučaju Edvig Ro-Morizo je na konferenciji za medije otkrio da je "Janik priznao, ali da je istakao da nije bilo prisiljavanja, odnosno da je nije silovao".

Iz tužilaštva je potom stiglo i saopštenje koje potvrđuje optužbe za silovanje, uz objašnjenje da je "razlika u godinama između njih dvoje bila prevelika i da je zbog toga podneta optužba za silovanje i seksualni napad".

Zatim su i ljudi iz francuskog plivačkog saveza izdali saopštenje povodom celog slučaja.

"Savez je informisan o svemu, kao i o tome da je gospodin Anjel priznao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Zbog toga ćemo pokrenuti parnični postupak pred sudom", navodi se u saopštenju, prenosi Kurir sport. 

Anjel je pažnju na sebe privukao još davne 2010. godine kada je osvojio Evropsko prvenstvo u trci na 400 metara slobodnim stilom. Tada je postavio novi državni rekord, kao i rekord šampionata.

Dve godine kasnije je na Igrama u Londonu osvojio dva zlata, na 200 metara slobodnim stilom i u štafeti 4x100 metara slobodnim stilom. Pokušao je to da odbrani 2016. godine u Rio de Žaneiru, ali nije prošao kvalifikacije, pa je nedugo nakon toga objavio da odlazi u penziju.












SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR