Glas Javnosti

SKANDAL NA ZOI U PEKINGU: Ruska senzacija trenira, MOK odbija da komentariše DOPING

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kamila Valijeva, ruska petnaestogodišnja reprezentativka u umetničkom klizanju, odradila je trening u četvrtak, nakon što su se dan ranije pojavile glasine da je njen pozitivan doping test uzrok otkazivanja ceremonije dodele medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu.

„Kamila nije suspendovana sa Olimpijskih igara. Čekamo na zvanično saopštenje Međunarodnog olimpijskog komiteta“, izjavila je ataše Klizačkog saveza Rusije Olga Jermolina.

Ruska princeza, koja je u ponedeljak osvojila zlato u ekipnom takmičenju, našla se na udaru medija koji su otkazivanje ceremonije dodele medalja povezali sa njenim navodnim doping testom, prenosi Sputnjik.

To su isključivo spekulacije i glasine, a tako ih karakteriše i Međunarodni olimpijski komitet koji je u zvaničnom saopštenju izjavio da se radi o „pravnim problemima“, ne navodeći tačan razlog zašto se nije održala ceremonija.

„Jasno vam je da neću komentarisati glasine. Da, situacija je juče nastala, ali neću da komentarišem pravne detalje. Priča o doping testu je samo spekulacija“, rekao je portparol MOK-a Mark Adams.

BONUS VIDEO: FUDBALSKE ZVEZDE U RUKAMA SRPKINJE

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR