Glas Javnosti

RUSKA MAGIJA NA SNEGU: Nedodirljivi u muškoj štafeti

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rusija je u velikom stilu osvojila zlatnu medalju u muškoj štafeti 4 x 10 kilometara u skijaškom trčanju na Olimpijskim igrama u Pekingu.

Zbornaja je i pre starta važila za glavnog favorita i momci su to na stazi apsolutno opravdali. Sve je bilo rešeno već praktično posle prve deonice. Odlični Aleksej Červotkin ostavio je prednost Boljšunovu od 22 sekunde i više se pitanje pobednika nije dovodilo.

Aleksandar Boljšunov, Denis Špicov i Sergej Ustjugov su do kraja samo uvećavali prednost i stigli do najsjanijeg odličja. Imali su vreme 1:54;50,7.

Srebro je završilo oko vrata Norvežana. U poslednjoj izmeni viđena je velika borba između Norveške i Francuske. Klebo se odvojio od Manjifike, koji je ipak uspeo da ga stigne uoči poslednjeg kruga od 3,3 kilometra.

Ipak Norvežanin je ponovo pokazao da je najbolji sprinter današnjice i doneo je svojoj zemlji srebro, dok je Francuska uzela bronzu. Norveška je kasnila minut i sedam sekundi, a Francuska minut i 16 sekundi za Rusima

Takmičenja u skijaškom trčanju nastavljaju se u sredu 16. februara, kada su  na programu ponovo štafetne trke u obe konkurencije ovaj put u sprintu.

BONUS VIDEO: KAKO DA TUŽITE TRGOVCE ZBOG PREVARE (2. DEO)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR