Glas Javnosti

RAZGOLIĆENI BUBKA! Ukrajinac, a heroj Rusije krije se od rata za svoj Lugansk: EKSKLUZIVNI FOTO (GALERIJA)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Veliki, najveći atletičar dvadesetog veka, šampion šampiona, čudo od čoveka. Ovo je priča namenjena samo ljudima bez sujete, sportistima koji znaju šta je znoj, muka, žuljevi na stopalima i krvave šake od tegova i zgibova na vratilu.

Heroj SSSR-a, Ukrajinac, rođen u Lugansku, odrastao i stekao svetsku slavu u Donjecku, trenutno predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine, živi u Monte Karlu, naravno...

Povod ovog teksta je rekord u skoku motkom Šveđanina Armanda Duplantisa 6,19 metara na koji se čekalo gotovo 40 godina.

Za početak kažimo da je Bubka magičnu visinu od 6 metara preskočio 1985 godine na periferiji Pariza na stadionu San Deni. Posle je ređao rekorde i stigao do 35 svetska rekorda.


Poslednji rekord je iz Tokija 6,15 metara.

Dodajmo i zlatnu medalju Olimpijskih igara i deset titula svetskog prvaka. Za četiri decenije svetske atlete su stigle do četiri santimetra više od velikog Bubke. I, da završimo sa sportskim uspesima i hvalama za dovoljno hvaljenog šampiona i dobro operemo oči sapunom „albus“ da vidimo ono što sledi.


Privatna arhiva

U vreme vladavine "pro ruskog" predsednika Janukovića Bubka je bio član parlamenta i specijalni savetnik nesretnog Janukovića koga su ukrajinski nacionalisti srušili metodom "a la Gadafi".

Takozvani mirni demonstranti sa lancima, puškama i „koktelima tovariša Molotova“ uz pomoć bokserske intelegencije predvođene Dr Kličkom. Bokser, doktor nauka, prvi gradonačelnik  fašističkog Kijeva... Da, da, ima i toga u ovoj globalističkoj demokratiji - model Nemačka, stil Angela Merkel.

Januković beži u Rusiju, a Bubka?
 
Privatna arhiva

Verovatno u Monako gde ima kuću. Na telefone se ne javlja, u javnosti ga nema. Novom rekorderu nije čestitao rekord, makar ne javno, što je razumljivo s obzirom na građanski rat koji besni. Ne zaboravite, Bubka je dete Donjecka.

Još uvek je predsednik Olimpijskog komiteta Ukrajine što je razumljivo, jer vlast u Kijevu ima preča posla od rušenja Bubke.

Za kraj teksta da se zahvalimo šampionu Armandu Duplantisu za razlog prisećanja na velikog sportistu Bubku Sergeja Nazarovića.

Sledi još retko viđenih fotografija Bubke i brata Vasilija i ekipe "Zvezde motke" iz Donjecka...

Privatna arhiva


Privatna arhiva


Privatna arhiva


Privatna arhiva

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR