Glas Javnosti

RAPSODIJA NA STARTU ŠAMPIONATA! Preporođena Srbija pregazila Ukrajinu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Muška rukometna reprezentacija Srbije na sjajan način otvorila je Evropsko prvenstvo, ubedljivom pobedom nad Ukrajinom rezultatom 31:23 (17:11).

Sigurno, precizno u napadu sa malo izgubljenih lopti, četa Tonija Đerone je uradila najlakši deo posla na ovom prvenstvu. 

Sve je funkcionisalo kao sat u našem timu u prvih 30 minuta. Ulazak Bogdana Radivojevića u igru sredinom poluvremena umesto Darka Đukića, probudio je mađarske navijače, kojima je on ljubimac (igra za Pik Seged). Njegovim golom iz sedmerca u 15. minutu, Orlovi su poveli sa četiri gola viška i tada je bilo jasno da Ukrajinci nemaju šta da traže.

Najbolji igrač Ukrajine Dmitro Horiha zadavao nam je probleme, ali je bio nedovoljan da se ugrozi sigurna pobeda Srbije na premijeri Evropskog prvenstva. Visoku prednost napravljenu u prvih 30 minuta Đeronini izabranici su sa lakoćom povećali u nastavku. Raspucala su se desna krila Radivojević i Đukić i na semaforu je u 50. minutu pisalo 29:17.

U odbrani su odlični bili Dragan Pešmalbek i kapiten Mijajlo Marsenić. Motor u napadu bio je Lazar Kukić. Lucidni srednji bek Benfike (od naredne sezone beloruskog Meškov Bresta) lako je probijao odbranu Ukrajine i potvrdio da je Srbija dobila srednjeg beka za velika dela. Na početku utakmice raspoložen je bio Mladen Šotić koji je dobio šansu zahvaljući izostancima braće Ilić zbog korone, Nemanje i Vanje,piše Mozzart sport.


















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR