Glas Javnosti

PRVI ČOVEK OLIMPIJSKOG KOMITETA USTAO PROTIV NEPRAVDE! AO bez Đokovića su kao Stonsi bez Džegera

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković uputio je danas pismo predsedniku Olimpijskog komiteta Australije Džonu Koutsu u kome izražava snažan protest zbog tretmana koji Novak Đoković ima u toj zemlji.

On je pozvao predsednika Olimpijskog komiteta Australije Džona Koutsa da stane u zaštitu Novaka Đokovića, ali i olimpizma, pravnih normi i čovečnosti.

Uskratiti Novaku Đokoviću igranje na Australijan Openu, jeste kao i slušati Roling Stonse bez Mika DŽegera, dakle neprirodno. Političke vlasti vaše teritorije, uzele su na sebe pravo koje im nikako ne pripada, da svojim odlukama utiču na plasman tenisera na ATP listi - napisao je Maljković u pismu Koutsu, koje je objavljeno na sajtu OKS.

Maljković je, kako je naveo, zaprepašćen činjenicom da je „izvesna“ Džala Pulford javno izjavila da će navijati za Rafaela Nadala, a da pritom direktno donosi odluke o sudbini njegovog najvećeg konkurenta.

Predsednik OKS-a je upitao i šta bi se dogodilo da je Srbija na aerodromu uhapsila Jana Trampa na njegov Božić i da mu je oduzela stvari i sredstva za komunikaciju.

„Više sam nego uveren da Novak nije prekršio niti jedan pozitivan propis ili zakon koji je kod vas na snazi. Ukoliko Australija želi da je i u buduće smatramo za demokratsku i uređenu, ona će morati ili da poštuje i dosledno sprovodi svoje zakone, ili da ih u parlamentu menja“, navodi se u pismu.

Maljković je napisao i da poznaje Novaka od malena i da nikada nije tražio niti dobio poseban tretman. Istakao je i da je „Novak poseban samo po svojoj sportskoj veličini, inače je tipičan skromni srpski mladić koji pomaže ljudima u nevolji i koji ne očekuje pomoć kada je nepravda nanesena njemu“.

„Tako danas, on stoički i u tišini podnosi nehuman tretman vašeg ‘ekstradicionog’ kazamata, u društvu vaški i pacova. Njegova tišina, glasnija je od buke koju dižu vaši političari“, naveo je Maljković.

On se osvrnuo i na pomoć koju je Đoković uputio Australiji kada su je zahvatili katastrofalni požari.

„Pominjući ga na svojim tviter nalozima neke prolazne političke pojave neće ostati trajno zabeležene u istoriji Melburna kao što će to ostati Novak, jer ma kakva konačna odluka vaše administracije bila, on će ostati najveći i neprevaziđeni šampion Ozi Opena“, ocenjeno je u pismu.

Maljković je pismo završio porukom kolegi „da svoj ugled i sportski autoritet uložite u odbranu olimpizma, pravnih normi i u krajnjoj liniji čovečnosti“, dok je Đokoviću poželeo „da mu duh Božića obasja srce i tu zatvorsku sobu u kojoj je zarobljen“, uz naš pozdrav: Mir Božiji, Hristos se rodi! Vaistinu se rodi!

BONUS VIDEO: GLAS U MELBURNU! Srbi pesmom i zastavama prkose kengurima ispred Novakovog hotela












SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR



 


AKTUELNE VESTI S MREŽA



HOROSKOP