Glas Javnosti

Promena koja se neće svideti navijačima: Formula 1 bez 'zaštitnog znaka' ove sezone!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Šampionat sveta u Formuli 1 biće održan ove sezone, ali će umesto planirane 22 trke biti skraćen na 12, prema trenutnom stanju stvari. Ali kraćenje kalendara nije jedina posledica borbe protiv koronavirusa.

Kako je otkrio izvršni direktor Formule 1 Ros Bron, promenu će doživeti i ceremonija proglašenja pobednika:

- Neće biti klasičnog proglašenja pobednika, kao ni svečane parade vozača, ali razmišljamo o opcijama. Moguće je da zaustavimo bolide na pisti, poređamo ih po plasmanu i da vozači stanu ispred, bez ređanja trofeja kako bismo zadržali društvenu distancu. Postoje planovi, procedure, videćemo kako možemo da sve uradimo da izgleda dobro na televiziji, rekao je Bron.

Nastupajuća sezona biće održana bez prisustva navijača, a prva trka zakazana je za 5. jul, kada bi trebalo da bude odvežena Velika nagrada Austrije. 

Pored ove, na programu su još i trke u Engleskoj, Mađarskoj, Belgiji, Italiji, Singapuru, Rusiji, Japanu, Teksasu, Meksiku, Brazilu i Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Trke u Bahreinu, Vijetnamu, Kini, Španiji, Azerbejdžanu i Kanadi još uvek nisu potvrđene, tako da je realnije da one neće biti održane, dok će nastupajuća sezona definitivno biti bez trka u Australiji, Monaku, Francuskoj i Holandiji.

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR