Glas Javnosti

POJAVILI SE NOVI DETALJI O ŠUMAHEROVOM STANJU: Sve se desilo iznenada...

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Legendarni vozač Formule 1, Nemac Mihael Šumaher, koji je doživeo tešku nesreću na skijanju 2013. godine, i dalje se bori za život a njegovo stanje je misterija za javnost koja s ne strpljenjem prati svaku vest o njegovom zdravlju.

Šumaher je decembra 2013. godine doživeo nesreću na skijanju u francuskim Alpima. Od tada se nije pojavio u javnosti, pa svi sa nestrpljenjem čekaju da vide dokumentarac o sedmostrukom šampionu Formule 1, koji bi svetlo dana trebalo da ugleda 15. septembra.

Tod, sadašnji predsednik FIA i bivši direktor Ferarija u Formuli 1 (1993-2008), otkrio je nove detalje o svom velikom prijatelju.

Podvukao je da je ključnu ulogu odigrala supruga Korina, koja je „želela da preživi“.

Od nesreće je Tod proveo mnogo vremena sa Korinom i bio je jedan od retkih ljudi kojima je bilo dozvoljeno da uđu u vilu tajni gde se oporavljalo Mihael.

- Proveo sam mnogo vremena sa Korinom od kada je Mihael doživeo ozbiljnu nesreću na skijanju tog 29. decembra 2013. godine. Ona je sjajna žena i vodi porodicu - rekao je u dahu Tod za „Sport Bild“.

Ipak, nije se na tome zaustavio u hvaljenju ove Nemice.

- Ona to nije očekivala. Sve se desilo iznenada i nije imala izbora. Ali uradila je sve veoma dobro. Verujem joj i ona veruje meni.-

Šef Formule 1 je zatim govorio o gotovo osmogodišnjoj borbi Šumahera i njegovom oporavku.

- Zahvaljujući radu lekara i saradnji Korine, koja je želela da preživi, on je i preživeo – ali sa posledicama. Sada se bori se bori sa posledicama. Nadamo se da će se stvari polako, ali sigurno poboljšati - nije želeo da otkriva više detalja Tod.

Porodica je 2019. godine objavila da radi sve što je u njenoj moći da mu pomogne da se oporavi, a trenutno se nalazi u vili u Glandu, u Švajcarskoj i ima 24-satnu negu.

Očekuje se da u dokumentarcu budu objavljeni dosad neviđeni snimci.

(Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR