Glas Javnosti

PAO TURČIN! Vladimir na visini zadatka

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srpski reprezentativac, 23 – godišnji Vladimir Mirončikov briljantnom pobedom protiv Turčina Kana Ajkutsuna 5:0 u kategoriji do 80 kilograma startovao je učešće na 21. Svetskom prvenstvu u olimpijskom boksu za muškarce koje se održava u Beogradu.

Mirončikov je briljirao u prvoj pobedi pod reflektorima beogradske Arene i uz veliku podršku srpskih navijača koji su i ovaj put zdušno bodrili domaćeg reprezentativca. Naredni protivnik za plasman u četvrtfinale Vladimiru biće Bugarin Kristijan Nikolov.

“Imao sam veliku pauzu od poslednjeg meča do ovog danas, zato sam još više zadovoljan kako je današnja borba protekla, a verujem da će naredna biti još ubedljivija. Svaki savet od selektora i stručnog štaba sam poslušao i sproveo, taktika je bila bez greške. Naredni meč boksujem protiv Bugarina i verujem u pobedu. Hvala publici, idemo Srbija” – rekao je srpski reprezentativac Mirončikov.

Nakon Vladimirove borbe Srbija je stigla do 11 pobede na SP u Beogradu. Selektor srpske selekcije Milan Piperski ističe da smo bili na korak do dva trijumfa u prvoj sesiji šestog dana takmičenja.

“Nakon prve sesije danas imamo učinak 50:50, a bili smo na korak od 100 odsto. Ametović je ostavio srce u ringu i nijanse su odlučile da pobeda ode na stranu Kazahstanca, zemlje boksa. Naš Ametović je imao težak zadatak, ali je pokazao da mu je mesto gde su vrhunski borci. Mirončikov je očekivano briljirao, videli smo da je kvalitetnog, stabilnog, čvrstog borca koji odgovara na sve zadatke. Sledeći njegov protivnik je iz Bugarske koji je takođe kvalitetan, ali smatram da je Vladimir daleko klasa iznad i da će on u beogradskoj Areni boksovati za medalju” – istakao je selektor boks reprezentacije Srbije Milan Piperki. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR