Glas Javnosti

OVO JE ŠALA: Zbog doping kontrole od 182 prijavljena takmičara odustalo čak 130!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Neobična vest stigla je iz Španije. Od 182 prijavljena učesnika u biciklističkoj trci u blizini Valensije odustalo je 130 takmičara jer je najavljena doping kontrola.

Kad god pomislimo da smo sve videli u sportu, neka ličnost ili neki događaj nas demantuje. Poslednja vest iz rubrike "verovali ili ne" stigla je iz Španije odnosno sa jedne biciklističke trke.

Nakon dolaska zaposlenih u anti-doping agenciji na biciklističku trku u Viljeni u pokrajini Valensija, od 182 prijavljena takmičara, kroz cilj je prošlo samo njih 52. Ostalih 130 su odustali.

 

Upitani za razloge odustajanja mnogi od njih su istakli da su povređeni.

Drugoplasirani Alvaro Marsa je na društvenim mrežama potvrdio da je najava doping kontrole bila glavni razlog odustajanja.

Anti-doping kontrola u Viljeni = povrede i povlačenja. Nema tu matematike, čista realnost. Da vidimo da li će preduzeti neke mere. Ovo je cirkus. Inače, ja sam prošao kontrolu. Treća stvar koja se dogodila. Da vidimo da li će objaviti rezultate - napisao je Marsa na svom Instagram profilu.


Organizator trke je izdao zvanično saopštenje o tome šta se dogodilo i izrazio posvećenost borbi protiv dopinga i za čist biciklizam.

Inače, biciklizam je sport u kojem su takmičari sve češće dopingovani. Jedna od afera koja je potresla svet je priznanje Lensa Armstronga, sedmostrukog osvajača Tur d Fransa, da je varao na testovima celu karijeru.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR