Glas Javnosti

OTVORENO SVETSKO PRVENSTVO U BOKSU: Bez takozvanog Kosova u svečanom defileu (FOTO+VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

U beogradskoj Štark areni otvoreno je Svetsko prvenstvo u boksu. Beograd će od večeras do 6 novembra biti domaćin Svetskog prvenstva u Olimpijskom boksu.

Na prvenstvu će se takmičiti 650 boksera iz 101 zemlje.

Zastavu Srbije nosio je Veljko Gligorić.

Takmičare su pozdravili Vanja Udovičić ministar sporta o omladine i Nenad Borovčanin, predsednik Bokserskog saveza Srbije. U defileu zemalja nije bilo takozvane države Kosova… Učestvovali su Miloš Biković, trubač Dejan Petrović…

Ceremonija je otpočela himnom Srbije "Bože pravde" koju je otpevala Nevena Božović.

Srbija će imati predstavnike ove sportske discipline u 12 kategorija, pa će se takmičiti Omer Ametović u kategoriji 46 kilograma, Veljko Gligorić (57 kilograma), Semiz Aličić (60 kilograma), Dandija Džejlan Toskić (71 kilogram), Almir Memić (75 kilograma), Slobodan Jovanović (86 kilograma) i kapiten Vladan Babić (preko 92 kilograma).

Kako je najavljeno ovo je prvo Svetsko prvenstvo u olimpijskim boksu koje se organizuje u ovom formatu, a sa novim rukovodstvom Svetske bokserske organizacije (AIBA) boks doživljava "svetsku renesansu".

Šampionima koji osvoje zlatnu medalju obezbeđeno je 100.000 dolara po medalji, dok se za srebro dobija 50.000 i bronzanu 25.000 dolara.

(Glas javnosti)

(Foto/Video: Glas javnosti)

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR