Glas Javnosti

UB DOMAĆIN BUDUĆE OLIMPIJSKE DISCIPLINE: Prvenstvo u obaranju ruku odrediće reprezentativce Srbije za Evropsko prvenstvo

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Srpski sportski savez za obaranje ruke organizovaće na Ubu državno prvenstvo Srbije u nedelju 18. aprila sa početkom u 14h.

Takmičenje će se održati u Sportskoj hali Ub bez prisustva publike zbog virusa Covid 19 i propisanih epidemioloških mera . Drzavno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke sudiće medjunarodne lincecirane sudije iz Bugarske na čelu sa jednim od najboljih svetskih sudija i svetskim prvakom u obaranju ruke Hristo Delidzakovim.

Najbolji na ovom drzavnom prvenstvu postaju članovi reprezentacije Srbije u sportskom obaranju ruke i takmičiće se na Evropskom prvenstvu u Litvaniji i Svetskom prvenstvu u Gruziji. Postoje više kategorija na državnom prvenstvu i to : Amateri početnici , Juniori , Žene , Masteri , Osobe sa invaliditetom i Seniori profesionalci .


Državno prvenstvo Srbije u sportskom obaranju ruke otvoriće zajedno predsednik opštine UB Darko Glišić i generalni sekretar Sportskog Saveza Srbije Goran Marinković. Sportsko obaranje ruke postoji 11 godina u Srbiji, a svetska takmičenja i Svetska federacija u sportskom obaranju ruke postoje preko 40 godina.

- Ovaj sport naćiće se i na Olimpijskim igrama 2028. godine u Los Anđelesu, a do tada radiće se na promociji i razvoju ovog sporta u Srbiji - kaže predsednik Srpskog sportskog saveza za obaranje ruke Nenad Smiljković. 

(Glas javnosti)

 
 
 
 
 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR