Glas Javnosti

NOVO PRIZNANJE ZA SREBRNOG IZ TOKIJA: Mikec prvi u Evropi, a u TOP 10 JE I ANDREA

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Reprezentativac Srbije u streljaštvu Damir Mikec prvi je na rang-listi Evropske streljačke konfederacije za vazdušni pištolj za 2021. godinu.Kako je danas saopštio Streljački savez, među najboljih 10 na kontinentalnim listama za ovu godinu nalazi se još dvoje srpskih strelaca, Milenko Sebić je treći na listi za malokalibarsku pušku (trostav), a Andrea Arsović je 10. u istoj disciplini.

Evropska streljačka konfederacija (ESK) je u septembru objavila liste za ovu godinu pošto do kraja godine neće biti takmičenja koja se boduju za rangiranje.

ESK je ranije imala svoj sistem bodovanja za liste, a ove sezone je promenila kriterijume. Liste će se objavljivati jednom godišnje i bazirane su na godišnjim listama Svetske streljačke federacije (IŠF) u olimpijskim pojedinačnim disciplinama. Najbolje plasrani Evropljanin u rangiranju IŠF zauzeće prvo mesto na evropskoj listi.

Rang-liste koje je ISSF objavila početkom avgusta, posle Olimpijskih igara, su konačne za ovu godinu.

U prethodna dva meseca nije bilo takmičenja koja bi donela promene. Mikec, osvajač srebrnih medalja vazdušnim pištoljem na Olimpijskim igrama i Svetskom kupu u Osijeku drugi je na svetskoj listi, iza olimpijskog prvaka Iranca DŽavada Forugija.

Osvajač bronzane medalje u Tokiju Sebić je peti na listi za trostav, a Arsović, osmoplasirana u trostavu na Olimpijskim igrama je na 13. poziciji u rangiranju IŠF.

Na listama ESK, Zorana Arunović je na 12. poziciji na listi za malokalibarski pištolj, a na 16. mestu u rangiranju za vazdušni pištolj. Arsović je 18. Evropljanka na listi za vazdušnu pušku. Istu poziciju drži Jasmina Milovanović MK sport pištoljem, a Sebić je na 19. mestu za vazdušnu pušku.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR