Glas Javnosti

Novi selektor odbojkašica oduševljen Tijanom

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Odbojkašice Srbije korak su bliže finalnom turniru Lige nacija. Svetske šampionke zabeležile su i drugu pobedu u Suvonu, pošto su posle četiri seta nadigrale Nemačku.

Izabranice Đovanija Gvidetija bile su svesne da moraju da slave ukoliko žele da sačuvaju šansu da se plasiraju na finalni turnir. I učinile su to - posle četiri seta su nadigrale Nemačku sa 3:1 (25:17, 23:25, 25:16, 30:28).

Uzbudljiv je bio poslednji set. Imao je srpski tim problema sa organizacijom napada, pa je Nemačka stekla prednost 19:16. Ipak, povukao je pravi potez tada Đovani Gvideti – zamenio je dijagonalu i sa specijalnim zadatkom na teren poslao Drču i Bjelicu. A onda se na teren vratila Tijana Bošković i napravila spektakl - spasla je set lopte protivnica i bila sigurna opcija Maji Ognjenović kada je trebalo doći do meč lopti. Na kraju je tačku na veliku borbu stavila mlađana Aleksandra Uzelac.


- Prelako smo osvojili prvi set, a onda smo se previše opustili u drugom, napravili smo mnogo grešaka. Onda smo u trećem bili dobri, ali u četvrtom je Nemačka izašla sa najjačim timom. Okrenuli smo set koji je išao u lošem smeru, zahvaljujući ulasku Drče i Bjelice. Rešile su veoma važan poen. Naravno, kraj seta je obeležila Tijana nekim stvarima koje samo ona može da radi. Drago mi je što je Uzelac bila toliko dobra, pokazala je da je hrabra - rekao je Gvideti.

Tijana Bošković je meč završila sa 39 poena. Na pitanje kako se oseća kada u timu konačno ima najbolju odbojkašicu sveta, selektor je odgovorio:

- Opuštajuće. Dobro. Uvek je bila protiv mene, lepo je što je imam sada u svom timu. Impresioniran sam. Video sam je kako igra u milion mečeva, znao sam koliko je dobra. Ali nisam znao koliko je dobra saigračica i koliko je timski igrač. Njen stav me je impresionirao, njen način na koji radi na treningu. Na visokom je nivou i na terenu i van njega. Najbolja je na svetu. Ona napada svaku loptu, bez obzira na to kakva je. Hrabra je, moćna i bez sumnje je najbolja u tom smislu.

Naredni protivnik svetskim šampionkama biće Dominikanska Republika u subotu u 3.30 posle ponoći. Moraće "plave dame" da dobiju i taj meč.


- Zbog Dominikane uvek brinem, jer ona može da bude ili mnogo dobra ili mnogo loša, kod njih ne postoji sredina. Kada imaju dobar dan, mogu da budu opasan protivnik. Nemamo mnogo vremena da se spremimo. Moramo da dobijemo - zaključio je Gvideti.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR