Glas Javnosti

NOVI SELEKTOR DELFINA: Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Novi selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Uroš Stevanović kaže da za njega ne postoji veća čast nego da vodi državni tim.

Stevanović je u utorak zvanično imenovan za naslednika Dejana Savića, koji je posle deset godina napustio klupu Delfina.

- Ne postoji veća čast nego biti selektor svoje zemlje. Ponosan sam ali i svestan velike odgovornosti koju preuzimam. Zahvalio bih se Vaterpolo savezu Srbije i predsedniku Jeleniću na poverenju. Obećavam veliki rad da bi napravili atmosferu, rezultat i iskoristili ogroman potencijal ekipe na vrednostima i tradiciji vaterpola u Srbiji - rekao je Stevanović.

Strateg kragujevačkog Radničkog svestan je šta ga čeka.


- U kratkom roku moram da obavim razgovore oko formiranja stručnog štaba i napravimo plan i program za obaveze koje nas očekuju u narednom periodu.

Kalendar je izuzetno gust.

- Počevši od narednog leta, pred nama su četiri takmičenja za godinu dana gde želimo da osvojimo medalje. Tu su Svetsko prvenstvo u Japanu, Evropski šampionat u Izraelu, zatim Svetski šampionat u Kataru i na kraju Olimpijske igre u Parizu - istakao je Stevanović.

Ko je Uroš Stevanović?

Uroš Stevanović je 8. oktobra napunio 40 godina. Mlad je počeo da se bavi trenerskim poslom u mlađim kategorijama Crvene zvezde. 

Od 2008. do 2011. je radio sa mlađim kategorijama Partizana, a potom je bio pomoćnik Igoru Milanoviću u seniorskom timu.

Kao pomoćni trener osvojio je zlato 2011. i bronzu 2007 u Ligi šampiona,  a samostalno je vodio crno-bele 2012. godine kada je osvojen Super kup. Ukupno, sa Partizanom ima tri prva mesta u prvenstvu i Kupu Srbije.


U Radničkom je od 2013. godine, a naredne godine su Kragujevačni izgubili u finalu Lige šampiona. Sa Radničkim je četiri puta igrao u finalu nacionalnog kupa i slavio dva puta, jednom je osvojio prvenstvo i kao prvi srpski klub Regionalnu ligu na fajnal foru u Zagrebu, kada je Radnički pobedio velikane hrvatskog vaterpola Jug i Mladost.

U reprezentaciji je 2007. godine bio selektor ženske seniorske i juniorske reprezentacije. 

Od 2014. do 2018. bio je saradnik Dejana Savića i u tom periodu je Srbija osvojila zlato na Olimpijskim igrama i Svetskom prvenstvu, uz jednu bronzu, tri titule prvaka Evrope, jedan naslov u Svetskom kupu i četiri Svetske lige.

Radio je i u stručnom štabu Kazahstana sa kojim je osvojio zlato na prvenstvu Azije i deveto mesto na OI u Londonu.

Izuzetne je rezultate ostvario sa mlađim reprezentativnim kategorijama. Na četiri takmičenja je od 2019. osvojio dve zlatne i dve srebrne medalje.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR