Glas Javnosti

Novi Beograd nije uspeo da osvoji evropsku krunu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka odbranili su titulu šampiona Evrope pošto su savladali ekipu Novog Beograda sa 14:11 (4:1, 5:4, 4:4, 1:2) u finalu Lige šampiona. Ovo je rekordna 10. titula prvaka Evrope za tim iz Ligurije, a treća uzastopna u Beogradu.

Gosti su od starta krenuli silovito i golovima De Fulvija i Belota stigli do 2:0. Strahinja Rašović je smanjio rezultat, ali je to bio jedini gol za Novobeograđane u prvoj četvrtini koju je Zalanki zaokružio pogotkom za 4:1.

Druga deonica je počela pogotkom Granadosa za 2:4, ali je levoruki Zalanki odmah vratio na tri pogotka prednosti vođstvo Pro Reka. Novi Beograd je odigrao mnogo bolje u napadu u drugoj četvrtini, pa se preko Strahinje Rašovića približio na dva gola zaostatka (7:5).

Međutim, sve su domaćini pokvarili u posledeih dva minuta kada su De Fulvio i Ivović (sa distance) pogodili za velikih 9:5 na poluvremenu.

Novobeograđani su na startu treće četvrtine brzo smanjili na 7:9, ali je taj zanos trajao kratko pošto je raspoloženi Di Fulvio trećim golom na meču brzo vratio tri pogotka razlike Pro Reku. Isti igrač je „terorisao“ golmana Novog Beograda Žoao Pedra, a ni izmena na golu nije pomogla.

Zalanki je na tri minuta do kraja pogodio za 12:8, da bi Granados svojim petim pogotkom na meču vratio Novobegorađane u igru. Ipak, do kraja ove deonice Italijani su stigli do još jednog pogotka pa su u poslednju četvrtinu ušli sa prednošću od 13:9.


Poslednja četvrtina bila je samo puko odrađivanje posla za ekipu Sandra Sukna... Sjajnu su odbranu odigrali Italijani, odbili gotovo svaki pokušaj srpskog šampiona da im ugrozi prednost od četiri gola razlike i rutinski priveli meč kraju.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR