Glas Javnosti

NORVEŠKE ODBOJKAŠICE KAŽNJENE JER NISU HTELE DA IGRAJU U DONJEM DELU BIKINIJA: Osećaju se NEPRIJATNO ped publikom!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Norveška ženska odbojkaška reprezentacija novčano je kažnjena zbog odluke da igraćice na Evropskom prvenstvu nose šortseve umesto donjeg dela bikinija.

 - U utakmici za bronzanu medalju protiv Španije u nedelju, tim Norveške igrao je u kratkim pantalonama koje nisu u skladu sa pravilima. Disciplinska komisija je odlučila da izrekne novčanu kaznu od 150 evra po igračici, u ukupnom iznosu od 1.500 evra, navodi se u izjavi.

Propisi za ženske uniforme na turniru, koji se održavao u Varni u Bugarskoj, od 13. do 18. jula, kažu da igračice moraju da se pridržavaju specifikacija definisanih u pravilniku Međunarodne odbojkaške federacije o odbojci na pesku.

 - Žene bi trebalo da nose bikini, a gornji deo treba da bude pripijeni sportski grudnjak sa otvorenim rukama. Donji deo ne sme biti duži od deset centimetara sa strane, kažu u propisima.

Pravila za muške uniforme su drastično drugačija. Oni moraju da nose čvrsto pripijene majice bez rukava i duže šorceve koji nisu previše široki, ali treba da budu 10 centimetara iznad kolena.

Norveška igračica Katinka Haltvik rekla je da je odluka o nošenju šortseva bila “vrlo spontana” i da su se “osećale ugrožene propisima”.

-Ljudi su navijali za nas jer smo izašli tako ispred nekoliko timova i prihvatili najveći teret. Ne mogu svi timovi priuštiti plaćanje takvih kazni, rekla je.

Francuska selektorka Valeri Nikolas javno je podržala stav Norvežanki.

 - Gubili smo igračice zbog uniformi. Igračice mi kažu da im je neprijatno, osećaju se gole i kao da ih posmatraju. Ovo je sport sa puno pokreta i sputavaju vas bikiniji. Takođe postoji neprijatnost povezana sa mesečnim ciklusom kao i sa religijom, rekla je.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR