Glas Javnosti

NEVIĐENO! VELIKI TURNIR U TRI DRŽAVE: Vaterpolisti slave ogroman jubilej i igraju za bebu Vanju

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Sledećeg vikenda, 28. i 29. avgusta, na jezeru Bled u Sloveniji biće održan dugo iščekivani Keel Kup. Interesantno je da će turnir biti održan na veliki jubilej, odnosno tačno 100 godina od prvog državnog šampionata Kraljevine SHS na ovim prostorima. Promoter će biti poznati svetski vaterpolo sudija, Boris Margeta, koji je ujedno i član predsedništva Vaterpolo saveza Slovenije.

Promoter će biti poznati svetski vaterpolo sudija, Boris Margeta, koji je ujedno i član predsedništva Vaterpolo saveza Slovenije.

Keel Kup će do kraja leta biti odigran i u Herceg Novom, 4. i 5. septembra, a potom i u Valjevu nedelju dana kasnije, gde će igrati igrači do 18 godina.

Uz proslavu važnog i velikog jubileja, organizatori će turnir iskoristiti i za promociju stručne literature, knjigu Đorđa Makuljevića Make, “Moje trenersko iskustvo”. Uz ove važne sportsko istorijske motive, turneja ima i humanitarni karakter, pošto će Keel Kup, koji se ovog leta održava u tri države, omogućiti i svim ljudima dobre volje i velikog srca da se priključe humanitarnoj akciji prikupljanja sredstava za bolesnu tromesečnu bebu Vanju, za čije lečenje je neophodno sakupiti dva i po miliona evra.

Osnivač Keel Kup projekta, Nenad Tomić, kaže da sve teče onako kako je planirano i pozvao sve ljude dobre volje da se priključe, zajedno sa turnirom, akciji prikupljanja sredstava za lečenje tromesečne bebe Vanje Malović.

 

– Vanji su su sredstva potrebna za terapiju Zolgensma i za putne troškove i smeštaj. Dva i po miliona evra je neophopdno sakupiti i zaista želim da učinim sve što je u mojoj moći, da se za ovo čuje i prikupe sredstva. Za Vanjinu pobedu. Budimo humani.

Vanji možete pomoći slanjem sms poruke sa sadržajem 1077, na broj 3030. Iz Švajcarske se može poslati poruka na 455, sa sadržajem human1077.

(Glas javnosti)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR