Glas Javnosti

Naša Tijana uvek zlatna i uvek skromna!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Tijana Bošković je sa svojih 26 godina četiri puta bila svetska prvakinja - dva puta sa reprezentacijom Srbije, dva sa svojim klubom Ezačibašijem. I na sva četiri turnira proglašavana je najkorisnijom igračicom - popularnije, bila je MVP.

Ezačibaši je nedavno na prvenstvu u Kini preuzeo svetsku krunu. Bilo je to još jedno odlično takmičenje za srpsku odbojkašicu, koja se u Istanbul vratila i sa dve individualne nagrade - bila je najbolji korektor i MVP turnira.

- Ne volim da pričam o MVP nagradi, jer kada dobijem priznanje za najkorisniju igračicu, takođe nosim zlatnu medalju oko vrata - koja je nagrada za prvo mesto ekipe, i ona mi je uvek važnija. Naravno, lepo je biti izabran za najboljeg igrača na turniru. Zahvalna sam na tome. Ali moram reći da smo kao tim uradile veoma dobar posao. Da nije bilo ovog timskog rada, ne bismo osvojile titulu - skromno je rekla Tijana u razgovoru za turske medije.

Klub iz Istanbula kalendarsku godinu završio je na najbolji mogući način, ali ga u nastavku sezone čekaju veliki izazovi - borba za titulu u Turskoj i trofej Lige šampiona.

- Opraštamo se od 2023. godine sa peharom Svetskog prvenstva. Sada verujem da će 2024. biti puna uspeha za nas. U novoj godini nas čeka mnogo utakmica. Tako da, nažalost, nemamo mnogo vremena da uživamo u ovoj zlatnoj medalji koju smo osvojile. Moramo odmah da se fokusiramo na naše naredne utakmice koje nas očekuju. Uprkos tome, veoma sam sigurna da ćemo postići dobre stvari u nastavku sezone - optimistična je Boškovićeva.

Ezačibaši posle 13 odigranih kola u domaćem prvenstvu ima skor 12-1, baš kao i Fenerbahče i Vakifbank. Ta tri kluba će se do kraja boriti za titulu najboljeg u Sultanlar ligi.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR