Glas Javnosti

NAŠA ADRIANA IMA 18 GODINA A VEĆ JE DVAPUT BILA SVETSKI ŠAMPION: Mladu atletičarku čeka svetla budućnost, a uspesi sve govore (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Još jedan fantastičan uspeh tinejdžerke, koja bi mogla da bude nova velika stvar u svetu "kraljice sportova".

Adriana Vilagoš, 18-godišnja devojka iz najmanje vojvođanske opštine Mali Iđoš, drugi put zaredom je postala atletski svetski prvak u konkurenciji juniora! Ona je u disciplini bacanje koplja pomenuto priznanje prvo osvojila u Keniji, a zatim i u Kolumbiji! Do najsjajnijeg odličja je došla i na Mediteranskim igrama u Alžiru!

Koliko je bila dominantna pokazuje i podatak da je pri svakom bacanju bila bolja od svojih vršnjakinja za nekoliko metara, a najduže je bilo 63.52 metra! Tako su na podijumu niže od nje bile Valentina Barios iz Kolumbije sa 57.84 i Manuela Rotundo iz Urugvaja sa 55.11 metara!



Takođe, Adriana je popravila evropski rekord u kategoriji do 20 godina, postavila je novi lični rekord i postigla je najbolji rezultat u Srbiji!

U prvoj seriji finala srpska takmičarka bacila je koplje 60.66 metara, u drugoj 63.44, a u trećoj maksimalnih 63.52.

Svetski rekord u ovoj atletskoj disciplini iznosi 72.28 metara, a drži ga Čehinja Barbora Špotakova od 2008. godine. Adriana Vilagoš je još uvek tinejdžerka, što znači da nije nemoguće dostići ga.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR