Glas Javnosti

NAJBOLJI STE U SPORTU JER STE NAJBOLJI MUŽEVI, OČEVI, PRIJATELJI! Patrijarh čestitao Saviću i Filipoviću (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić proglašen je nedavno u Abu Dabiju za najboljeg trenera u 2021. godini, dok je nagradu za najboljeg svetskog igrača dobio Filip Filipović. Sada im je čestitao i srpski patrijarh Porfirije.

Savić i Filipović su nagradu od Međunarodne federacije vodenih sportova (FINA) dobili zahvaljujući osvojenom zlatu na Olimpijskim igrama u Tokiju.

To je 34-godišnjem igraču ujedno bio i poslednji kapitenski nastup za reprezentaciju.

„Večeras sam ovde pre svega zahvaljujući saigračima i treneru koji je uspeo da složi sve kockice i dovede nas do svih uspeha. Bez njih to ne bi bilo moguće, kao i bez podrške moje porodice kojoj sam bezrezervno zahvalan. Ovo je za vas“, rekao je Filipović, preneo je Vaterpolo savez Srbije.

Tim povodom oglasio se i srpski patrijarh Porfirije, čestitajući ovim sportistima prestižnu titulu.

- Dejan Savić i Filip Filipović su više puta proglašavani za najboljeg trenera i najboljeg vaterpolistu Evrope i sveta. Pre neki dan još jedamput.
Više, verujem, niko ne sumnja da su najbolji svih vremena. Ja ni najmanje, jer su Filip i Dejan moji prijatelji. Čestitam majstori, vama i vašoj porodici. Najbolji ste u sportu, jer ste najbolji muževi, očevi, najbolji prijatelji. Blago majci koja vas je rodila i Srbiji koja vas ima - napisao je patrijarh Porfirije u objavi na Instagramu uz fotografiju nedavnog susreta sa Filipovićem.

Filipović je nagradu za najboljeg igrača sveta dobijao 2011. i 2014. godine.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR