Glas Javnosti

NAJBOLJI BOKSER ŽELI NOVI SPEKTAKL: Fjuri pozvao Džošuu da ugovore borbu

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Britanski bokser Tajson Fjuri pozvao je Entonija Džošuu da danas potpiše ugovor o njihovoj borbi u teškoj kategoriji, prenosi „Skaj sport“.

 Moj promoter Frenk Voren ubjedio me je da se nastave pregovori sa tvojim timom, uprkos tome što znam da nećeš učestvovati u ovoj borbi. Rok je bio ponedjeljak. Dozvolio sam Frenku da nastavi sastanke sa tvojim timom. Sada imamo BT, DAZN i ESPN, zadovoljni su svime, spremni su za rokenrol. Vi tražite mnogo stvari, želite da budete kopromoteri iako ste dobrovoljni izazivač. Pogodite – rekao sam im da vam to daju, budite i vi kopromoteri. Željeli ste punu transparentnost, iako niste ravnopravni akcionari u ovom poslu. Znate šta sam rekao? Dajte im potpunu transparentnost, nemam šta da krijem, ne pokušavam nikoga da opljačkam, nikome nisam ukrao ni peni u životu. Sada imate potpunu transparentnost, sve je čisto i pošteno. Lopta je u tvom dvorištu, sine – istakao je Fjuri.


Fjuri je aktuelni svjetski šampion u teškoj kategoriji u WBC verziji. Ukrajinski bokser Aleksandar Usik odbranio je prije nešto više od mjesec dana titule prvaka svijeta u teškoj kategoriji u verzijama WBA, IBF i WBO, pošto je u Džedi poslije 12 rundi podjeljenom odlukom sudija u revanšu pobjedio Džošuu.

Fjuri je prije nekoliko nedjelja saopštio da je postignut dogovor sa Džošuom o borbi, koja bi trebalo da bude održana trećeg decembra. Džošua je prihvatio uslove, ali je istakao da sve mora da prođe preko njegovih advokata i menadžmenta.

– Ako si muškarac i ako imaš bilo kakvu vrstu dostojanstva i ponosa, potpisaćeš danas ugovor. Nema više dana, nedjelja, mjeseci, imao su ugovor dvije nedjelje i još ga nisi potpisao. Pokaži javnosti da si zaista velika kukavica, koja znam da jesi, i nemoj da potpišeš. Ne zanima me da li ćeš potpisati ili ne, meni je svejedno. Ti si poražen, a ja sam svjetski šampion. Nema više šta da se uradi, svi su srećni. Neka se tvoj tim javi mom timu, biće dostupni tokom dana, kao što su bili u posljednje dvije nedjelje. Potpišite ovaj ugovor. Neka britanski navijači dobiju šta žele. Nema bježanja, moraš da se boriš sa mnom. Ne možeš pobjeći, jer bes dolazi – istakao je Fjuri.


Fjuri (34) ima 32 pobjede i jedan neriješen rezultat u 33 profesionalne borbe. Džošua ima skor od 24 pobjede i tri poraza.

Britanski mediji podsjećaju da bi Usik i Fjuri mogli da se bore početkom naredne godine, ali da dogovor još nije postignut.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR