Glas Javnosti

MMA: Mahačev odbranio pojas i porazio Volkanovskog

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Ruski MMA borac Islam Mahačev odbranio je pojas šampiona lake kategorije (do 70 kg) u elitnoj promociji UFC pošto je u australijskom Pertu u nedelju ujutru po srednjoevropskom vremenu bio bolji od domaćeg takmičara Aleksandra Volkanovskog. Borac iz Dagestana do pobede je došao jednoglasnom odlukom sudija posle pet uzbudljivih rundi, ali utisak je da je Volkanovski pružio jači otpor Mahačevu od bil

UFC priredbe pratite u direktnim prenosima ekskluzivno na kanalima Sport kluba, SBB mreži i EON platformi.

Sudije su bodovale 48-47, 48-47 i 49-46 za Mahačeva, kojem je ovo bila prva odbrana pojasa osvojenog prethodnog oktobra u duelu sa Čarlsom Oliveirom.

Mahačev (31) je sada u seriji od 12 pobeda u UFC, a u profesionalnim MMA borbama ima skor od 24 pobede (4 KO, 11 sabmišna) i 1 poraza. Nakon ovog trijumfa za očekivati je da Mahačev od ponedeljka bude rangiran kao prvi u redosledu “paund for paund” koji pravi UFC, tj. da se smatra najboljim borcem organizacije bez obzira na kategoriju.

“Svidelo se to vama ili ne, ja sam najbolji borac na svetu. Bio mi je potreban ozbiljan i težak protivnik da bih napredovao, a vi ovde imate jednog niskog, ali opasnog momka”, rekao je posle borbe Islam Mahačev, kojem je publika zviždala kada je saznala da je dobio naklonost sudija posle pet rundi.

Bio je Volkanovski veliki autsajder pred ovu borbu, iako je iza sebe imao niz od 22 pobede i savršenih 12-0 u UFC. Pokušao je borac makedonskog porekla da postane tek peti u istoriji UFC koji će u svom vlasništvu istovremeno imati dva UFC pojasa, ali nije u tome uspeo, iako je bio bliži nego što su mnogi mislili.

U nekoliko navrata Mahačev je bio u odličnim pozicijama u parteru, ali je Volkanovski bio pribran i uspevao je da preživi do kraja runde. U nekoliko navrata je Volkanovski ozbiljno uspevao da uzdrma borca iz Mahačkale, a u finišu pete runde je apsolutno dominirao.

“Posle ovog poraza i ovog testa sam bolji borac nego što sam ranije bio, a momcima u perolakoj kategoriji. Ja sam čovek od reči, vratiću se u laku kategoriju, samo da se pobrinem za svoje obaveze u perolakoj i da obavim meč sa Rodrigezom”, poručio je Volkanovski.

Uprkos porazu u lakoj, Volkanovskom ostaje titula u perolakoj kategoriji (do 66 kg), u kojoj je dominirao prethodnih godina.

Pred ispunjenim kapacitetom “RAC arene” u Pertu (15.500 gledalaca) videli smo i druge uzbudljive borbe glavnog programa.

“Sunaslovnu” borbu odradili su Meksikanac Jair Rodrigez i Amerikanac Džoš Emet, a u njoj se odlučivalo o privremenom prvaku perolake kategorije, što praktično znači da je pobednik dobio status izazivača za pojas koji drži Volkanovski. Do trijumfa je posle impresivne parije stigao Rodrigez jer je u drugoj rundi zahvatom “triangle choke” na predaju naterao Emeta.

Bila je to izuzetna predstava borca iz Čivave u kojoj je bio potpuno nadmoćan i naneo pregršt izuzetno snažnih udaraca rivalu iz svih pozicija. Ostaje da se vidi kada će dobiti priliku da se bori za pojas neprikosnovenog prvaka sa Volkanovskim.

Videli smo i fantastičnu pobedu borca iz Perta pred domaćom publikom. Australijanac Džek Dela Madelena gušenjem u prvoj rundi na predaju naterao Rendija Brauna sa Jamajker. U okršaju teškaša Džastin Tafa je u prvoj rundi krošeom iz kontre nokautirao Parkera Portera, a dobru borbu pružili su i poluteškaši (do 93 kg). Remijem je okončan duel Džimija Kruta i Alonza Menifilda, a ključni bod je Amerikanac Menifild izgubio zbog držanja za ogradu.-izvor N1.rs



BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR