Glas Javnosti

MLADIM SRPSKIM RUKOMETAŠIMA ZABRANJEN ULAZAK NA KOSOVO: Vraćeni sa graničnog prelaza Jarinje!

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Rukometaši "Arilja" vraćeni su sa prelaza Jarinje sa KiM gde je trebalo da odigraju utakmicu sa RK Trepča u Severnoj Mitrovici, saopštio je taj rukometni tim.

Utakmica odloženog 9. kola Prve lige Zapad gupa B između RK Trepča - RK Arilje zakazana za nedelju u 15 časova nije bila odigrana u zakazanom terminu, jer su rukometaši Arilja zadržani, a zatim i vraćeni sa prelaza Jarinje.

Kako se navodi u saopštenju kluba, obrazloženje koje su dobili je da i drugim sportskim ekipama nije dozvoljen ulazak i da se unapred mora poslati zahtev Ministarstvu sporta u Prištini na odobrenje.

-Očekujemo odluku Rukometnog saveza centralne Srbije o odigravanju ove utakmice na neutralnom terenu ili registrovanje sluzbenim rezultatom- dodaje se u saopštenju.

Šef stručnog štaba RK Trepča Branko Jakšić u izjavi za Kosovo onlajn rekao je da je zatečen odlukom kosovske policije, s obzirom na to da se prvi put desilo da sportisti budu vraćeni.

-Sve ekipe su do sada normalno dolazile. Policajci su videli sportsku opremu u kombiju, nakon čega je jedan od policajaca bio i neprijatan. Čak je u jednom trenutku počeo i da maše policijskim lisicama i da preti da će zvati javnog tužioca, kako bi uhapsio rukometaše - rekao je Jakšić.

Napominje i da sport nikada ne treba da se meša sa politikom.

-Ovo je katastrofa šta se dešava. Mi se ne mešamo u politiku, ali sport je sport. A, ovo više nije sport. Posle ovoga, ništa ne može više da me iznenadi. Još samo da nam zabrane da ne možemo da pređemo u Srbiju. Srvarno ne znam šta da kažem. Sport i politika ne idu zajedno - zaključio je Jakšić.

(Glas javnosti/Agencije)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR