Glas Javnosti

MEČ ODLUKE! Samo pobeda vodi rukometaše u drugu fazu prvenstva

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Duel rukometaša Srbije i Francuske počinje u 20.30 i samo pobednik će obezbediti plasman u drugu fazu Evropskog prvenstva.

 Tim Tonija Đerone biće značajno pojačan, pošto je u selekciju Srbije naknadno pozvan jedan od najboljih bekova na Starom kontinentu Petar Nenadić.

Ovu informaciju preneo je i sajt EHF uz dodatak da će nekadašnji ljubimac navijača Crvene zvezde zauzeti mesto Petra Đorđića.

Posao neće biti nimalo lak. Francuska je veliki favorit, olimpijski šampion, koji je, iako značajno oslabljen, i dalje jedan od pretendenata za najviši plasman na Evropskom prvenstvu.

Srbija i Francuska su dve ekipe koje su verovatno imale i najviše problema sa korona virusom, kako pre prvenstva, tako i tokom samog takmičenja.

Rukometaše Srbije samo pobeda od dva pogotka razlike ili minimalan trijumf sa bar 26 postignutih golova vodi u Budimpeštu u nastavku Evropskog prvenstva.

Na velikim takmičenjima poslednjih godina, Galski petlovi su bili bolji. Pre tri godine na Svetskom prvenstvu, Francuska je pobedila Srbiju sa čak 14 golova razlike – 40:26, a godinu dana pre toga na EP u Hrvatskoj sa 32:21, 2016. sa 36:26.

BONUS VIDEO Neviđeni snimak povratka Novaka Đokovića u Srbiju
















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR