Glas Javnosti

Mađari posle peteraca pobedili naše Delfine

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Srbija je izgubila u četvrtfinalu Evropskog prvenstva od Mađarske. Posle odigrane četiri deonice rezultat je bio 10:10, pa je odlučivala penal serija. Nije imao sreće Marko Radulović, koji je izrastao u tragičara meča – pošto mu je ispala lopta pre nego što je šutnuo.

Velika borba vodila se od početka meča, kako se i očekivalo od duela olimpijskog i svetskog šampiona. Imala je Srbija inicijativu u prvoj deonici, bolje i brže je rešavala situacije u napadu. Međutim, u završnici nismo iskoristili dva igrača više, požurili su „delfini“ pa je posle prvih osam minuta bilo 3:3.

Dobro se Srbija branila u drugoj četvrtini kad je imala igača manje, ali se nije snalazila u napadu. Na početku ove deonice Mandić je realizovao peterac, a drugi je iz kontre dao Ubović. Uprkos padu u igri i looj realizaciji napada, nismo dozvolili Mađarima da se odvoje.


Kontrolisala je Srbija situaciju u trećoj deonici, rešavali su „delfini“ napade rivala, a na drugoj strani je sjajno pogađao Viktor Rašović. Međutim, u završnici je Mađarska stekla prednost. Nedostajalo je i malo sreće "delfinima" - dva puta se isprečila stativa. Imali smo gol zaostatka pred poslednjih osam minuta.

Strahinja Rašović nam je doneo izjednačenja, posle čega je usledila rovovska borba. U završnici se sudije nisu oglasile posle očiglednog faula na Raduloviću, ali su „delfini“ uspeli da se odbrane. Veliku priliku u poslednjem minutu promašio je Mandić, pošto mu je Fekete izblokirao šut. 

U seriji peteraca tragičar je postao Marko Radulović, kome je ispala lopta pre šuta. Svi ostali su bili precizni.

Podsećamo, olimpijsku vizu dobiće šampion prvenstva ili najboljeplasirana selekcija koja već nije obezbedila vizu. Šansu za mesto na turniru u Parizu naša reprezentacija imaće na Svetskom prvenstvu u Dohi u februaru, na kojem će se deliti četiri karte.

Zapratite naš TELEGRAM kanal za najnovije i najvažnije vesti

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR