Glas Javnosti

LEGENDARNI RUS SE OPROSTIO OD MMA UZ ČUVENU SRPSKU PATRIOTSKU PESMU: Fedor Emeljanenko pokazao kolika je veličina! SRBIJU ĆU BRANITI! (VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti/Kurir

Slavni ruski MMA borac Fedor Emeljanenko na svom oproštaju pokazao je koliko voli Srbiju i srpski narod.

"Poslednji imperator" završio je svoju blistavu karijeru u 46. godini, a poslednji put u oktagon je ušetao uz zvuke čuvene srpske patriotske pesme "Himna za život Srbije".

"Ustaj dragi vreme je, Srbija te sad zove,

Ja ću kuću čuvati, ti se nemoj plašiti

Tvoje reči ljubavi, tinjaju u meni,

Idem, draga, ne brini, Srbiju ću braniti" odjekivalo je u krcatoj dvorani u Inglvudu u Kalforniji.

Na 1:52:20 možete videti ovu nestvarnu scenu.


Nažalost, po mnogima najbolji MMA borac svih vremena poražen je u svojoj poslednjoj borbi u karijeri. Aktuelni šampion "Belatora" u taškoj kategoriji, Rajan Bajder savladao je Rusa tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Fedor je veliki pravoslavac, čovek koji smatra da su porodica i vera temelji uspešnog i srećnog života i da su materijalne stvari samo privid sreće.

Poznat kao veliki ljubitelj Srbije i našeg naroda. Ruski borac je više puta posećivao našu zemlju, obilazio Hram Svetog Save, posetio grob patrijarha Pavla i Kneza Lazara. U više navrata je na mečeve izlazio uz srpske pesme i sa obeležjima naše zemlje.



"Srbija je zemlja u koju ću uvek rado dolaziti. Naši narodi su izuzetno bliski, bratski. U Srbiji uspevam da pronađem duhovni i duševni mir", rekao je u jednom intervjuu Fedor.

Fedora mnogi smatraju najvećim borcem svih vremena, iako se nikada nije borio u najprestižnijoj i najjačoj organizaciji - UFC. Odrekao se silnih miliona, koje donosi ova moćna organizacija, jer nije želeo da pogazi sopstvene principe.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR