Glas Javnosti

LEGENDA FORMULE 1 NAPAO HAMILTONA: Mudrije je stati sada, nego prolaziti kroz bol što ne možete da radite sve kao nekada

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Diskretna sezone Luisa Hamiltona nikoga ne ostavlja ravnodušnim, a čak je reagovao i trostruki šampion koji sada priznaje da smata da je dobro vreme da se prvi čovek Mercedesa povuče.

Vreme je. Siguran sam da će biti veoma uspešan jer je zarađivao puno novca. S pravom, bio je najbolji u svojem vremenu - počeo je Džeki Stjuart. 





Hamiltonov kolega iz tima, Džordž Rasel, sve trke od početka sezone, ukupno devet, završio je među prvih pet. 

- Luis je u grupi sa Airtonom Senom i Alenom Prostom... ili možda čak i sa Džekijem Stjuartom. Šteta što se nije povukao dok je bio na vrhu, dok je bio šampiona... Mislim da se to sada neće dogoditi. Sada se dosta muči jer ima novog, mlađeg kolegu koji je pokazao da je brži od Hamiltona. To je problem sa kojim će teško da se izbori. Svi znamo da Luis nema više šta da dokazuje. Zato mislim da je dobro vreme da se oprsti - dodao je 83-godišnji Stjuart.





Sa 77 osvojenih bodova, Hamilton se skrasio na šestom mesto u generalnom plasmanu, daleko od vrha na kojem su Maks Verštapen, Serhio Perez i Šarl Lekler. Mnogi smatraju da upravo to najviše smeta Britancu, ne što više nije najbolji, nego što je postao prosečan. Nema sumnje da je dobar vozač i da bi nastavio da osvaja bodove do pedesete, problem je što ga više niko ne prati, kao nekada. Na društenim mrežama se više komentarišu Cunoda i Gasli, da li je Strol brži od Fetela i šta će biti sa Rikardom i Mikom Šumaherom, nego koje je vreme postigao Hamilton. 

Deseti je, okej. Sedmi je, super. Završio je trku, bravo! Sedmostruki šampion sveta to ne zaslužuje, a za sve je kriv Mercedes. Ekipa je osam godina zaredom najbolja u šampionatu konstruktora i kao da su Nemci izgubili oštrinu. Da, poraz iz prethodne sezone koji su im uručili Red Bul i Verštapen i dalje boli, ali to je trebalo da bude i poziv na uzbunu. Međutim, u Mercedesu su mislili da su toliko bolji od drugih i da jedan izgubljen krug u Abu Dabiju to ne može da promeni. Grdno su se prešli. 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR