Glas Javnosti

Kuglaški spektakl na Trgu, Amerikanci oduševljeni Beogradom i priznali šta su probali uprkos zabarani supruge

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Veliki atletski spektakl u bacanju kugle "Dobaci do 22", u sklopu promocije Svetskog dvoranskog prvenstva u Beogradu, biće održan danas na Trgu republike, uz učešće dvojice najboljih takmičara današnjice - Amerikanaca Rajana Krauzera i Džoa Kovača.

Krauzer je olimpijski šampion iz Rija, Kovač svetski prvak iz Dohe prošle godine, obojica su u sjajnoj formi i prema najavama nije nemoguće da u Beogradu "napadnu" svetski rekord Rendija Barnsa (23,12) iz 1990. godine.

Na mitingu je trebalo da nastupi i najbolji srpski kuglaš Asmir Kolašinac, ali je odustao iz jednostavnog razloga što nakon "preležane korone" još nije spreman da bude na istom nivou sa najboljima na svetu.

- Poremetila me je korona, nisam još uhvatio ritam treninga, brzo se umorim, pa sam odlučio da se ne takmičim. Ovi momci su trenutno dva-tri metra ispred mene, najbolji su na svetu i zaista verujem da ima šanse da bace svetski rekord - rekao je Kolašinac.

Krauzer je istakao da je prvi put u Beogradu i da je srećan što može da se takmiči.

- Stvarno je prelep grad, ljudi su vrlo ljubazni, probali smo lokalnu hranu i stvarno je bilo zanimljivo. Obišli smo i Trg i srećan sam što ćemo moći da prikažemo ljudima ovu disciplinu. Takođe, drago mi je da će se ovde održati Svetsko prvenstvo u dvorani 2022.godine - rekao je Krauzer.

Kovač je posebno naglasio činjenicu da će se takmičenje održati na Trgu republike.

- Takmičenje na gradskom trgu, na neobičnom mestu za nas je dodatni izazov. Radujem se - istakao je on i priznao da je, uprkos zabrani supruge, probao ćevape i da su izuzetno ukusni.

Kovač se osvrnuo na svoju izjavu datu posle Dohe kada je rekao da mu je supruga zabranila da jede sendviče, otud i pitanje srposkih novinara da li je u Beogradu uspeo da proba neke lokalne sendviče.

- Moja supruga je ovde takođe i moram da pazim šta pričam (smeh), bili smo na lokalnoj hrani, ali jeli smo ćevape, sviđa mi se hrana zaista... Mi moramo da jedemo da budemo veliki i zato nam je hrana jako ukusna.

Miting na beogradskom Trgu republike u Beogradu održava se od 18 sati.

(Glas javnosti/Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR