Glas Javnosti

Korona pokosila "orlove": Odbojkaši baš nemaju sreće, posle Atanasijevića ima još zaraženih

Ostali sportovi
Autor: Glas Javnosti

Posle Aleksandra Atanasijevića, pozitivni na kovid 19 su i Marko Podraščanin, Neven Majstorović, trener Igor Žakić, dok rezultate testova iščekuju ostali reprezentativci

KORONA virus je uzdrmala odbojkaše. Posle Aleksandra Atanasijevića pozitivni na kovid 19 su i Marko Podraščanin, Neven Majstorović, trener Igor Žakić, dok rezultate testa čekaju Dražen Luburić i Srećko Lisinac. Ostali reprezentativci su u samoizolaciji u hotelu, gde u grupama i treniraju u improvizovanoj sali.

 
- Kada smo dobili informaciju da je Atanasijević pozitivan, stariji igrači su otišli u samoizolaciju, jer su se družili sa njim. Ostatak ekipe je iz preventive u hotelu. Inače, pojedini igrači već odlaze u svoje inostrane klubove – kaže selektor Slobodan Kovač.


Inače, Atanasijević i Majstorović nisu na pripremama. Igrači su testirani pre okupljanja, 1. juna, i svi su bili negativni.


Već nekoliko dana sam pozitivan – priča trofejni bloker Marko Podraščanin. – Pluća i krvna slika su mi u redu, jedino imam malu temperaturu. Sve će biti u redu.


Iskusni srednjak je sam u svom stanu u Novom Sadu, jer je supruga sa decom otišla kod roditelja.


- Testirala se i moja supruga i ona je srećom negativna. Zato sam sam, kako nekom ne bih preneo virus. Neverovatni je da sam se dva meseca uspešno pazio u Peruđi (Italija), a ovde zakačio virus. Jasno je da nema opuštanja, da svi moramo da se čuvamo. Kažu i da je virus oslavio. Pregrmećemo i ovo.


Pozitivan na test je i trener Igor Žakić, koji je asimptomatičan.


- Ne osećam nikakve simptome, ali sam pozitivan. Zato moram u dvonedeljnu izolaciju. Ništa strašno, nema panike – ističe mladi strateg subotičkog Spartaka.


Dražen Luburić oseća simptome, ali ne može ništa konkretno da kaže:
- Još nisam dobio rezultate, tako da ne znam da li imam koronu ili ne.


Libero evropskih prvaka Neven Majstorović je virus zaradio iz kontakta sa Aleksandrom Atanasijevićem.
- Nisam na pripremama, već sam sa Batom trenirao. Negde smo zakačili virus... Čim mi je Atanasijević javio da je pozitivan, testirao sam se i bio negativan. Posle dva dana dobio sam temperatutu, odvojio se od porodice i otišao ponovo na Infektivnu kliniku. Tada je test PCR bio pozitivan, a posle pregleda doktori su iz predostrožnosti odlučili da me zadrže na lečenju. Ovo više liči na sezonski grip, verujem da ću uskoro izaći iz bolnice. Nadam se najboljem – kaže Majstorović.


Podsetimo, krajem marta je bivši reprezentativac Nikola Rosić saopštio da se izlečio od korona virusa.

LISINAC: NADAM SE NAJBOLjEM
SREĆKO Lisinac čeka konačan rezultat testa:
- Svi dosadašnji testovi, koje smo uradili su dobri i čekamo ovaj poslednji. Osećam se dobro, ali sam, kao i svi, potencijalno ugrožen. Izolovao sam se i nadam se najboljem.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR