Glas Javnosti

KOLINDA NA NOVOJ DUŽNOSTI: Svidela im se NJENA STRAST PREMA FUDBALU pa je pozvali u MOK!

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Bivša hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović na današnjoj Skupštini Međunarodnog olimpijskog komiteta trebala bi da bude izabrana u članstvo tog tela.

Bivšu hrvatsku predsednicu predložio je predsjednik MOK-a Tomas Bah pa je teško verovati da neće biti izabrana, a kandidati za članstvo su i Kubanka Mari de la Karidad Kolon Ruenes, saudijska princeza Rime Bandar Al-Saud, Batušig Batbold iz Mongolije i proslavljeni atletičar Sebastian Coe iz Velike Britanije, koji će funkciju zauzeti po službenoj dužnosti, jer je predsednik Svjetske atletike.

Osim toga, Kolinda je dosad pokazala da je izuzetno naklonjena sportu i sportistima. Njen nezaboravni nastup nakon što je fudbalska reprezentacija Hrvatske osvojila drugo mesto na prethodnom svetskom prvenstvu zapalio je društvene mreže. Kolinda je naime izgrlila i izljubila svakog fudbalera, a njen francuski kolega Emanuel Makron posmatrao je utakmicu zajedno sa njom iz lože.

Kolinda je pored "fudbalske epizode", pokazala da ume i da boksuje pa se tako okušala i u bokserskom ringu, a ni streljaštvo joj nije slabija strana jer voli da pozira sa vatrenim oružjem.

Skupština, 136. po redu, održaće se putem video konferencije zbog pandemije koronavirusa.

Najviše će se raspravljati o odloženim Olimpijskim igrama u Tokiju. 

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora u četvrtak je isključio održavanje olimpijskih igara 2021. u Tokiju bez gledalaca.

Olimpijske Igre su odložene za 12 mjeseci zbog pandemije koronavirusa, ali još uvijek postoji velika neizvesnost kako će sve izgledati iduće godine. Hoće li uopšte biti moguće održati OI bez vakcine.

(Izvor: Jutarnji list.hr)
 
 
 
 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR