Glas Javnosti

Kinezi trčali "virtuelni" Beogradski maraton

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Kineska trkačka zajednica dala je podršku Beogradu i Srbiji kroz trku "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live"

Zanimljiva vest stiže iz Kine.

Naime više od 8.000 Kineza istrčalo je u nedelju "virtuelni" 33. Beogradski maraton, u originalnom terminu, jer je trka prvobitno bila zakazana za 26. april, pa zbog pandemije korona virusa odložena za 18. oktobar.

Kineska trkačka zajednica, najbrojnija na svetu, nije želela da se pomiri sa ovom situacijom i na ovaj način dala je podršku Beogradu i Srbiji kroz trku "33. Belgrade marathon Virtual Run, China-Serbia Friendship long live“.

S obzirom na to da je u Kini još uvek na snazi zabrana masovnog okupljanja, kao i masovnog zajedničkog trčanja - ovogodišnji 33. Beogradski maraton održan je tako što je svaki prijavljeni učesnik, sa teritorije cele NR Kine, samostalno trčao svoju trku, koja je mogla da bude i kraća od maratona.

Pretrčana distanca bila je praćena i evidentirana, a svaki učesnik je, kao podsećanje na učestvovanje u ovom jedinstvenom događaju, dobio i posebno dizajniranu dvojezičnu elektronsku diplomu.

Takođe je kreirana i unikatna serija medalja sa ispisom „China-Serbia Friendship Long Live“ sa zastavama NR Kine i Republike Srbije na traci za medalju.

U pripremi i po završetku ovog jedinstvenog događaja, mnogobrojni trkački klubovi, organizatori maratona, specijalizovani turoperatori i pojedinci - a među njima i neke poznate kineske ličnosti objavljivali su na svojim društvenim mrežama postove - odnosno video materijale i fotografije sa pozitivnim komentarima o samom događaju, o Beogradu i Srbiji.

Kineska trkačka zajednica je, na ovaj jedinstven način, pokazala svoju snagu i solidarnost u daljoj izgradnji srpskog i kineskog prijateljstva.

 

(Izvor: Tanjug)

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR