Glas Javnosti

KAKAV GAF! Prevarili atletičara da je oborio Boltov rekord! (FOTO, VIDEO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Nakon "Nemogućih igara" u Oslu, u Zurichu je održan još jedan revijalni atletski miting i to pod imenom "Igre nadahnuća".

Umesto jednog od najprestižnijih svetskih atletskih mitinga, "Weltklasse Zurich" koji je odgođen zbog pandemije koronavirusa, organizatori su priredili "Igre nadahnuća". Bio je to inovativni sudar Amerike, Europe i Sveta koji se održao na sedam stadiona u osam disciplina. Na kraju  su pobijedili američki atletičari sa 20 bodova ispred Evrope sa 17 i ostatka sveta s devet bodova.

Miting je obeležio gaf Amerikanaca koji su nehotice "prevaraili" svog atletičara na 200 metara Noahu Lylesa, koji je mislio da je srušio svetski rekord Huseina Bolta.

On je slavio s rezultatom 18.90, što je gotovo 30 stotinki brže od rekorda legendarnog Jamajčanina koji je dionicu od 200 metara istrčao za 19.19.

 

 

No ispostavilo se da su američki organizatori svog trkača stavili u krivu traku, te da je u završnici  istrčao svega 185 metara, odnosno 15 manje.

Ne možete se tako igrati s mojim osećanjima. Stavili ste me u pogrešnu stazu - napisao je na društvenim mrežama nakon utrke Lyles.

Središnje mesto mitinga bio je stadion Letzigrund u Zurichu, a atletičari su nastupali i u francuskom Aubiereu, švedskom Karlstadu, portugalskom Lisabonu, nizozemskom Arnhemu, te američkim gradovima Bradentonu i Walnut.

"Želeli smo navijačima ponuditi ono za čim su dugo čeznuli - svetskim atletskim događajem svetske klase", rekao je direktor Christoph Joho.

"Istovremeno emitovanje s tri različita mesta bio je tehnički izazov", rekla je koordinatorka Karin Nussbaumer.

  (Izvor Gol.dnevnik.hr)

 

 

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR