Glas Javnosti

JOŠ JEDNA SUSPENZIJA: Bez Rusa u Formuli 1, američki tim RASKINUO UGOVOR sa MAZEPINOM

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Najbolji vozač iz Rusije neće se naredne godine takmičiti u najbržem šampionatu.

Iako su postojali nagoveštaji da će Nikiti Mazepinu biti dopušteno da se takmiči ove sezone u Formuli 1, ta odluka naprasno je promenjena preko noći. Američka ekipa "Has" odlučila je da raskine ugovor sa njim zbog poznate situacije na rusko-ukrajinskoj granici, što će reći da u najbržem šampionatu neće biti Rusa ove godine.

Pored eskalirajuće situacije u Ukrajini, kompanija "Has" navela je i kao razloge raskida ugovora Mazepinovo neprofesionalno ponašanje van staze. Nedavno je na društvenim mrežama objavio snimak na kojem se vidi kako dodiruje žensku osobu po grudima u automobilu i to samo nekoliko dana nakon što je potpisao ugovor sa ovim timom, prenosi Nova.



sprva se Mazepin izvinio, a "Has" rekao da neće raskidati ugovor. Ali nekoliko meseci nakon što se to desilo, ipak je došlo do razlaza. FIA je, podsetimo, dopustila Rusima i Belorusima da se nadmeću pod neutralnom zastavom, a naknadno je stiglo obaveštenje da Rus ne bi mogao da se takmiči u Silverstonu.



Ono što je interesantno jeste da "Has" sponzoriše ruska kompanija Uralkali, koja je u vlasništvu ruskog multimilijardera, Dimitrija Mazepina, koji je otac pomenutog Nikite. Videćemo kakva će biti njegova reakcija na čitav haos.

BONUS VIDEO


SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR