Glas Javnosti
Posta

IVANI NANETA OGROMNA NEPRAVDA: Vuleti kompjuter poništio skok za medalju, ali postoji fotografija sporne situacije (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta, zauzela je sedmo mesto na Svetskom prvenstvu u Oregonu u skoku udalj, a pričaće se o trećem skoku koji je poništen zbog prestupa.

Ivana je ponovo imala problem iz kvalifikacija - takmičenje počela prestupom u prvoj seriji, iako je skok izvesno bio preko sedam metara. Onda je išla na sigurnu opciju i sa 6,67 metara je obezbedila dodatna tri skoka u finalu. Usledio je novi prestup, u kom je zabeležen i sporni momenat - deluje da Ivana nije prešla crtu, kompjuter tvrdi drugačije, a taj skok bio je bolji od sedam metara.

Odlučivali su milimetri, sudije su gledale snimak i potvrdile su odluku računara, koji odnedavno automatski meri prestupe.

U četvrtoj seriji je izbila na šestu poziciju sa 6,84 metara. Toliko je skočila i u petoj seriji, sa razlikom da je u tom momentu uspela da je nadmaši Kadi Sanja iz Švedske. Kada je u sedmoj seriji morala na sve ili ništa, Ivana je skočila 6,75 metara, to je bilo dovoljno tek za sedmo mesto. Pitanje je da li je treći skok koji je poništen uticao i psihološki na Ivanu, pa je izostala bolja serija skokova.

U kvalifikacijama je bilo mnogo sličnih problema, o čemu je već govorio Ivanin trener Goran Obradović.

- Vetar u leđa stvarao je ogromne probleme svim takmičarkama. Kao što ste mogli da vidite Ivanina prva dva skoka bila su preko sedam metara i dovoljno govore o njenoj spremnosti. Međutim, zbog vetra morali smo da menjamo zalet i u trećoj seriji idemo na sigurno - rekao je Goran Obradović, Ivanin trener, posle kvalifikacija. 

- Ivana je u prvom pokušaju prestupila. Načinila je prestup od tri centimetra, a preletela je 6,90 metara, što bi bio najbolji skok u kvalifikacijama da je bio uspešan. Korigovali smo zalet, vratili malo nazad, međutim, vetar koji je kovitlao, dunuo joj je u leđa snagom od tri metra u sekundi. To ju je ponelo, poguralo, pa je prestupila 12 centimetara i letela je preko 7,10 metara - objasnio je iskusni trener. Nažalost, slično je bilo u finalu, pa je izostala dugo sanjana medalja.

SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI
KOMENTAR 
 

HOROSKOP