Glas Javnosti

IDEMOOO, SAMI PROTIV SVIH! Francuz sa dvoglavim orlom na grudima poslao poruku pred start Evropskog prvenstva (FOTO)

Ostali sportovi
Autor: Glas javnosti

Rukometna reprezentacija Srbije mečom protiv Ukrajine danas od 18 časova počeće učešće na Evropskom prvenstvu u mađarskom Segedinu.

U dresu sa dvoglavim orlom na grudima na teren će istrčati novi srpski reprezentativac Dragan Pešmalbek, dojučerašnji član najtrofejnije reprezentacije u istoriji rukometa – Francuske.

 Nije bilo lako doneti konačnu odluku, ali izabrao sam Srbiju i ne gledam više šta je bilo. Gledam samo napred. Jako sam ponosan što ću nositi srpski dres, države odakle mi je majka Snežana, rekao je Dragan.

Pešmalbek se odlično uklopio u tim, a na društvenim mrežama je poslao poruku navijačima u Srbiji.

„Idemo za početak, sami protiv svih“, napisao je reprezentativac Srbije.

Pešmalbek je prošle godine objasnio korene i nagovestio da će sa velikim žarom i motivom igrati za Srbiju.

„Moja mama je isto bila rukometašica. Rođena je u Loznici, ali je posle dugo živela u Valjevu. Život je odveo u Francusku gde je i ostala. Srećna je što ću igrati za Srbiju. Znam da će i celokupna familija u Srbiji biti oduševljena kada bude saznala. Učim srpski već godinama i sada je to mnogo bolje.

Verujem da neću imati problema sa komunikacijom, momci su dobri, verujem da će biti od pomoći ako bude trebalo. Čujem da je odlična atmosfera u timu, već sam pričao sa nekim igračima. Ubeđivali su me da zaigram za Srbiju. Imam i saigrača u klubu Milana Milića koji me je već duže vreme ubeđivao da donesem takvu odluku. Srećan je, isto kao i ja.“

Inače, Draganov opis „sami protiv svih“ verovatno se odnosio na to što je Srbija pred početak Evropskog prvenstva dobila jako loše vesti jer je čak šest članova tima bilo pozitivno na virus korona.















SKINI APLIKACIJU

glas javnosti android
glas javnosti IOS


POVEZANE VESTI




KOMENTAR